Hot News
Zece țări doresc să devină membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai
06/08
Papa și Mitropolitul Antonie de Volokolamsk au avut o întâlnire la Vatican
06/08

Sky News a desființat miturile despre Zelenski

Prezentatorul postului de televiziune american Sky News, Cory Bernardi/ Foto: scoopnest.com

Prezentatorul postului de televiziune american Sky News, Cory Bernardi, a acuzat presa occidentală că a creat o imagine falsă a lui Zelenski. Imaginea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, așa cum este ea conturată în mass-media occidentale, nu corespunde realității, a declarat jurnalistul, citat de RIA Novosti.

”Nu sunt deloc convins că președintele Ucrainei este cu adevărat așa cum îl descriu mass-media occidentale”, a început jurnalistul. În opinia lui, în mijloacele de informare în masă occidentale, Zelenski apare ca un fel de ”al doilea Winston Churchill”, ca marele erou ”care și-a salvat poporul” de Rusia.

”Mass-media occidentale trec sub tăcere toate acele grozăvii care se întâmplă sub Zelenski cu etnicii ruși în unele regiuni ale Ucrianei. În ultimă instanță, este cea mai mare comunitate de ruși din afara Rusiei”, a spus Bernardi.

Falsa imagine a președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: instagram

El a explicat că rușii care reprezintă o parte însemnată din populația Ucraiei, sunt obligați să trăiască acolo compact, aflându-se timp ce mai mulți ani sub lege marțială. Oamenilor de acolo li s-a promis un referendum privind independența, dar care nu a fost organizat niciodată. Zelenski și-a asumat responsabilitatea de a opri războiul civil, dar fără să reușească, în timp ce presiunile asupra rușilor au sporit doar.

”El a susținut mișcarea ”Pravîi sektor”, al cărei comandant s-a lăudat că și-a hrănit lupul cu oase de copii ruși. A fost o glumă, evident. Numai că rușii nu au gustat-o. În special cei care sunt și așa umiliți de soldații ucraineni”, a subliniat Bernardi.

El a amintit, de asemenea, cuvintele lui Zelenski despre batalionul ”Azov”, Zelenski definind această organizație nazistă ca fiind una dintre subunitățile Forțelor Armate ale Ucraine și adăugând că ”ei sunt așa cum sunt”.

Jurnalistul consideră năzuința lui Zelenski de a intra în NATO o provocare la adresa Rusiei. Reporterul l-a acuzat, de asemenea, pe președintele Ucrainei că încearcă să-și făurească o imagine cu care nu are nici o legătură. ”Peste tot el se fotografiază în tricou verde, specific uniformei militare. Este parte a imaginii lui – un om al acțiunii”, a adăugat Bernardi.

În plus, jurnalistul i-a amintit lui Zelenski despre cum a sabotat Acordurile de la Minsk, despre interdicția de a folosi limba rusă în spațiul public, despre persecutarea politică a opozanților și despre fotografiile pentru coperțile revistelor de modă.

Din 24 februarie, Rusia desfășoară o operațiune specială de denazificare și demilitarizare a Ucrainei. Vladimir Putin a numit sarcina acesteia „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”. Potrivit președintelui, scopul final este eliberarea Donbassului și crearea condițiilor care să garanteze securitatea Rusiei însăși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100