Hot News
Fostul ofițer american de informații, Ritter: Biden îl poate opri pe Zelenski cu un singur apel
08/08
Corneliu Vlad: “Generalul Iarna” a început să-și scuture mantaua
08/08

Politician german: Occidentul a greșit refuzând să consfințească statutul de neutralitate pentru Ucraina

Copreședintele partidului de dreapta ”Alternativa pentru Germania”, Alice Weidel/ Foto: mirtesen.ru

Țările occidentale au greșit prin faptul că nu au consfințit statutul de neutralitate pentru Ucraina, a declarat copreședintele partidului de dreapta ”Alternativa pentru Germania”, Alice Weidel, pentru postul de televiziune ZDF, scrie RIA Novosti.

Potrivit deputatei, de zeci de ani Rusia a avertizat că nu va accepta integrarea Ucrainei în NATO, dar Occidentul a trecut această linie roșie, comițând, astfel, o greșeală.

În 2014, Rada Supremă a modificat două legi, renunțând la statutul de țară nealiniată. În 2019, Parlamentul a modificat textul Constituției, prin introducerea cursului spre aderare la Uniunea Europeană și la Alianța Nord-Atlantică. Ucraina a devenit al șaselea stat care a primit statut de partener al NATO cu posibilități extinse.

După ce a început operațiunea specială a Rusiei de eliberare a Donbassului, autoritățile ucrainene au început să vorbească tot mai des despre pierderea interesului pentru posibilitatea de a adera la Alianța Nord-Atlantică. Astfel, în luna martie, Volodimir Zelenski a declarat că ”s-a răcit” față de această chestiune și a precizat că Ucraina nu va ”ruga în genunchi” Bruxelles-ul pentru ceva. Pe de altă parte, în iulie el a definit intrarea în NATO drept cea mai bună garanție de securitate pentru Ucraina și a adăugat că țara nu a renunțat la această cale.

Moscova a declarat în repetate rânduri că Alianța este orientată spre confruntare. După cum a precizat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, extinderea pe mai departe a blocului nu va aduce un plus de securitate în Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875021