Hot News
Soldații Brigăzii 1 Slavianskaia străpung breșe în dispozitivul de apărare al ucrainenilor la Avdeevka
11/08
Liderul DNR: Primul proces al prizonierilor de război ar putea avea loc până la sfârșitul verii
11/08

Sankt-Petersburg: Concert dedicat împlinirii a 80 de ani de la premiera Simfoniei nr. 7 de Șostakovici din Leningradul asediat

Foto: Ysor.ru

Pe esplanada Insulei Vasilievski s-a desfășurat un concert dedicat împlinirii a 80 de ani de la premiera Simfoniei nr. 7 a lui Dmitri Șostakovici, a anunțat serviciul de presă al guvernului Sankt-Petersburg.

În onoare acestei date jubiliare, locuitorii și oaspeții orașului au putut asista, în centrul Sankt-Peterburgului, la concertul ”Simfonia Leningradului pe malurile Nevei”. Cu această ocazie, la 9 august au fost aprinse torțele pe de Coloanele Rostrale.

La începutul festivității a fost difuzat prin transmisiune video mesajul președintelui Rusiei, Vladimir Putin. Au vorbit, de asemenea, guvernatorul Sankt-Petersburgului și al Regiunii Leningradului, Aleksandr Beglov și Aleksandr Drozdenko, informează agenția Regnum.

”În urmă cu 80 de ani, în Leningradul asediat, a fost pentru prima dată interpretată Simfonia a șaptea a lui Dmitri Șostakovici. Compozitorul a trăit în orașul nostru. A început să scrie simfonia în primele zile ale blocadei. Astăzi, din dispoziția președintelui, ea este interpretată aici, pe esplanada Insulei Vasilievki”, a declarat Beglov.

Potrivit spuselor sale, deși fasciștii au dorit să distrugă Leningradul și să-l înfometeze, el a rezistat și a învins. Beglov a adus un omagiu celor care au apărat orașul, iar celor care încă mai trăiesc le-a urat multă sănătate.

Simfonia a șaptea a răsunat în interpretarea Orchestrei Simfonice de Tineret a Rusiei, sub bagheta Artistului poporului, Iuri Bașmet. Pe durata concertului a fost prezentat un videoclip special, cu imagini ale luptei cetățenilor din Leningradul asediat. Au venit să asiste la concert locuitorii și oaspeții orașului, iar veteranii de război, apărătorii și supraviețuitorii asediului au fost invitați de onoare ai evenimentului.

În fața publicului au evoluat artiștii Konstantin Habenski, Svetlana Krucikova, Vladimir Ilin, Andrei Koncialovski, Aleksei Guskov, Evgheni Tkaciuk, Vita Kornienko. Ei au recitat poezii celebre despre război.

Concertul s-a încheiat cu un spectacol pirotehnic. Deasupra Nevei s-au deschis salvele focurilor de artificii. În același timp, Simfonia a putut fi ascultată și în timpul ridicării Podului Palatului, care s-a efectuat în afara graficului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874971