Hot News
Nebenzia a avertizat Occidentul în legătură cu responsabilitatea în cazul unei catastrofe la Centrala de la Zaporojie
12/08
Autoritățile din Zaporojie vorbesc despre lupte între localinici și trupele anti-retragere ale Armatei Ucrainene
12/08

Zaharova a reacționat dur la decizia Seimului Letoniei

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a comentat informația potrivit căreia Seimul Letoniei a decis să recunoască Rusia drept ”țară care susține terorismul”, informează publicația Vzgliad.

”Este o noutate? Nu. S-a comentat deja. Ținând cont de faptul că această decizie nu se bazează pe nici un temei faptic, ci doar pe o xenofobie sălbatică, așa și ideologii nu pot fi altfel definiți decât neonaziști”, a scris Zaharova pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Deputații Dumei de Stat a Rusiei au cerut ca republica baltică să fie pedepsită pentru mitocănie. Iar Andrei Klișas, ​​președintele Comisiei pentru legislația constituțională a Consiliului Federației, a declarat, la rândul său, că, drept răspuns la această decizie a Seimului leton, ar trebui luate „cele mai dure măsuri” atât de natură economică, cât și politică. Pe canalul său de Telegram, el a subliniat, de asemenea, că Rusia a adus cea mai semnificativă contribuție la lupta împotriva terorismului.

Vzgliad amintește că Parlamentul Letoniei a declarat Rusia ”țară-sponsor a terorismului” și a îndemnat țările Uniunii Europene să oprească imediat eliberarea de vize pentru ruși și beloruși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875205