Hot News
Ucrainenii incorporabili fug în Rusia
22/08
Mesajul filozofului Aleksandr Dughin după moartea fiicei sale
23/08

FSB a acuzat serviciile speciale ucrainene de uciderea fiicei lui Dughin 

La locul faptei/ Foto: ntv.ru

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat că a descoperit cine a ucis-o pe fiica filozofului și politilogului, Aleksandr Dughin, jurnalista Daria Dughina și a acuzat serviciile speciale ucrainene de comiterea acestei crime.

„Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse, ca urmare a unui complex de măsuri operaționale urgente de căutare, a rezolvat cazul uciderii jurnalistei ruse Daria Duhjina, născută în 1992”, a declarat, luni, Centrul de Relații Publice (CSP) al FSB.

Potrivit serviciului secret, „crima a fost pregătită și comisă de serviciile speciale ucrainene”.

„Executorul este cetățean al Ucrainei, Vovk Natalia Pavlovna, născută în 1979, care a sosit în Rusia la 23 iulie 2022, împreună cu fiica ei Șaban Sofia Mihailovna, născută în 2010”, a informat FSB.

CSP a menționat că, după comiterea crimei, „Vovk, împreună cu fiica ei, au plecat prin regiunea Pskov în Estonia”.

Potrivit FSB, „pentru a organiza asasinarea Dariei Dugina și pentru a obține informații despre modul ei de viață, Vovk a închiriat, la Moscova, un apartament în blocul în care locuia defuncta”.

Pentru a fi mereu pe urmele jurnalistei, suspecții au folosit o mașină Mini Cooper, pentru care, la intrarea în Rusia, s-au folosit numerele Republicii Populare Donețk – E982ХН DNR, la Moscova – numerele kazahe – 172AJD02, iar la plecare – cele ucraineane – AH7771IP.

„În ziua crimei, Vovk și Șaban s-au aflat la festivalul literar și muzical ”Tradiție”, unde Dughina a fost prezentă ca oaspete de onoare”, a relatat serviciul de securitate.

FSB a raportat că materialele investigației au fost transferate Comitetului de Investigații al Federației Ruse.

Mașina lui Dugina a fost aruncată în aer sâmbătă seara în apropierea satului Bolșie Viazemî, Regiunea Moscova. Tânăra a murit pe loc. În acest caz, Comitetul de Investigații a deschis un dosar penal. Instituția a menționat că crima a fost comandată.

2 Comments

  1. Razvan Zamfir spune:

    La crimă a fost părtașă o fată de 12 ani (născută în 2010)? Nu e o știre credibilă, mie nu-mi vine s-o cred.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078