Hot News
În SUA au sfătuit Kievul să meargă la pace cu Rusia înainte să piardă ieșirea la Marea Neagră
26/08
Consiliul Dumei a solicitat ONU și AIEA să ceară Kievului să înceteze atacurile asupra Centralei de la Zaporojie
26/08

Zaharova, comentariu ironic despre sculptura pro-ucraineană din fața ambasadei Rusiei la Praga

Foto: rețele sociale

Amplasată în fața ambasadei Rusiei la Praga, o sculptură de susținere a Ucrainei provoacă impresii ambigue. Un comentariu ironic pe această temă l-a făcut reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, relatează cotidianul Izvestia.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: RIA Novosti

”Creația artiștilor cehi din fața ambasadei noastre din Praga. Premiul Darwin. Monumentul ”Occidentul a îngropat Ucraina”, a comentat diplomatul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Despre apariția acestei compoziții sculpturale sub forma unei mâini cu unghiile vopsite în culorile drapelului ucrainean, care ba intră în pământ, ba încearcă să iasă de acolo, apărută în fața misiunii diplomatice a Rusiei la Praga, a anunțat pe canalul său de Telegram, jurnalistul și omul de televiziune Vladimir Soloviov.

”Dacă autorii au dorit să arate că rușii vor învinge ticăloșia ucraineană, au pus totul corect”, a constatat el.

La 12 mai s-a anunțat, de asemenea, că în Grădina Prințului din capitala bulgară Sofia, vizavi de monumentul dedicat Armatei Sovietice, a fost instalată sculptura ”Strigătul mamei ucrainene”. Monumentul a fost ridicat în semn de condamnare a operațiunii speciale a Rusiei de apărare a Donbassului. Acțiunea s-a derulat sub supravegherea organelor de menținere a ordinii, în condițiile în care cei care s-au opus montării statuii s-au strâns pe partea cealaltă a grădinii. Unii dintre utilizatorii rețelei Twitter au criticat noua statuie, comparată cu extratereștrii și monștrii din jocurile de calculator.

În același timp, la 13 iunie, pe o clădire situată pe una dintre falezele orașului Donețk a apărut, ca susținere a operațiunii speciale a Rusiei de apărare a Donbassului, un graffiti unde este desenat puștiul Alioșa din Regiunea Belgorod (Rusia) care întâmpină tehnica militară rusă. Copilul apare pe fundalul unui drapel rusesc. Băiatul le zâmbește soldaților care trec pe lângă el împreună cu tehnica de luptă.

Anterior, la 19 mai, s-a aflat că un desen graffiti cu chipul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost împroșcat cu vopsea roșie în orașul Cracovia. Inițial imaginea a fost un portret trafaret al lui Zelenski, în culorile steagului Ucrainei. După care persoane necunoscute au aruncat cu un recipient cu vopsea roșie, astfel că pe portret au apărut pete roșii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075