Hot News
Fostul șef al MAE austriac a postat un meme unde europenii flămânzi au venit în audiență la Putin
28/08
The Times: Problema Occidentului nu este Putin, ci toată Rusia
28/08

Danilov: Ucraina se pregătea pentru conflictul militar cu Rusia începând din 2019

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov/ Foto: Reuters

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov, a declarat că autoritățile țării se pregăteau pentru un conflict militar cu Federația Rusia din decembrie 2019, relatează TASS și Gazeta.ru.

Potrivit lui Danilov, Ucraina a început să se pregătească pentru un conflict după 8-9 decembrie 2019, când președintele țării, Volodimir Zelenski, nu a acceptat, la Paris, condițiile formulate de Rusia, Franța și Germania pentru variantele de compromis de rezolvare a situației din Donbass.

”A doua zi am început să înțelegem că un mare război cu Rusia este iminent”, a declarat secretarul Consiliului.

Anterior, Danilov a declarat că autoritățile de la Kiev au voința politică de a adopta decizii serioase și de a lansa lovituri asupra unor obiective de pe teritoriul Rusiei.

Potrivit spuselor sale, în caz de necesitate, Ucraina poate lovi obiectivele rusești care constituie o amenințare la adresa ei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat, la 24 februarie, că a luat decizia de a desfășura operațiunea militară specială de apărare a Donbassului ca răspuns la cererea de ajutor venită din partea liderilor celor două republici – LNR și DNR. O decizie care a devenit cauza noilor sancțiuni impuse Rusiei de SUA și aliații lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102