Hot News
Un fost oficial al Departamentului de Stat a vorbit despre dorința SUA de a prelungi conflictul din Ucraina
19/09
A murit cosmonautul Valeri Poliakov, care a stabilit un record pentru durata zborului în spațiu
19/09

Armata rusă a lichidat pe mercenari ai Companiei militare private ”Academia” și luptători ai ”Kraken”. Din cronica zilei

Foto: RIA Novosti

Armata rusă a lichidat mercenari ai Companiei militare private americane ”Academia” și luptători ai batalionului naționalist ucrainean ”Kraken”, a anunțat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-locotenentul Igor Konașenkov, citat de Izvestia.

Reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, Igor Konașenkov/ Foto: RIA Novosti

”Au fost distruse 47 de subunități de artilerie, efective militare și tehnică de luptă ale Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) în 127 de raioane, inclusiv punctele de staționare a mercenarilor americani ai Companiei militare private ”Academia” și ai formațiunii naționaliste ”Kraken” din raioanele Kramatorsk și Nilolaevka, din Republica Populară Donețk (DNR)”, a anunțat Konașenkov.

De asemenea, în raionul Șurino, din regiunea Nikolaev, cu lovituri lansate de aviația operativ-tactică și militară, de trupele de rachete și de artilerie a fost distrus un punct de comandă și coordonare a atacurilor cu rachete ale grupării, iar în raioanele Cervonîi Oriol, din regiunea Harkov, Perșotravnevo, din regiunea Zaporojie și Seversk, din DNR, au fost distruse trei puncte de comandă ale AFU.

Printre altele, Ministerul Apărării a anunțat că în zona orașului Nikolaev, Forțele Aerospațiale ale Rusiei au distrus, cu arme de mare precizie, efectiv militar și tehnică de luptă aparținând subunității 28 mecanizate și brigăzii 79 de desant și asalt ale AFU.

Într-o zi de acțiuni militare pe această direcție, pierderile trupelor ucrainene au depășit 180 de militari. Ei au mai pierdut două tancuri, șapte mașini blindate, trei tunuri și zece vehicule.

În cadrul conferinței de presă, Konașenkov a declarat că unul dintre batalioanele formațiunii naționaliste ucrainene Aidar (recunoscută organizație teroristă și interzisă în Rusia) a brigăzii 53 mecanizate a AFU a pierdut, în DNR, mai mult din jumătate din efectivul său militar. De asemenea, armata rusă a respins toate atacurile soldaților ucraineni pe direcția Nikolaev-Krivoi Rog și a atacat două brigăzi AFU.

Sâmbătă, Forțele Armate ale Rusiei au lichidat peste 120 de militari ai AFU în timpul încercării acestora de a lansat o ofensivă în regiunea Herson. Potrivit lui Konașenkov, în zona localității Pravdino, în doar câteva ore au fost lichidați peste 120 de militari ucraineni, șapte tancuri și 12 vehicule de infanterie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078