Hot News
Reacția Kremlinului la informația privind mobilizarea unui milion de oameni
23/09
Zaharova: Biden i-a ”atribuit” lui Putin vorbele despre amenințarea nucleară
23/09

Volodin, despre motivul mobilizării parțiale în Rusia

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin/ Foto: Serviciul de presă al Dumei de Stat

În Rusia a fost anunțată mobilizare parțială, deoarece în Ucraina luptă împotriva soldaților ruși nu doar Kievul, dar și forțe NATO, a explicat speakerul Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, într-o postare pe pagina sa de Telegram, scrie agenția Rambler.ru.

”Împotriva soldaților și ofițerilor noștri luptă, astăzi, nu doar formațiuni armate naziste, dar și forțe NATO: în Ucraina sunt instructori NATO, mercenari NATO, tehnica militară, armament, muniții, toate ale NATO. Linia de contact armat se întinde pe mai bine de 1000 de kilometri”, a scris politicianul.

Potrivit spuselor sale, în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945 – n.r.), în Ucraina au fost deschise patru fronturi pentru eliberarea teritoriului de fasciști. În acest sens, speakerul Camerei inferioare a Parlamentului a calificat evidentă creșterea efectivului Forțelor Armate ale Rusiei.

Rusia a anunțat mobilizare parțială la 21 septembrie, un decret în acest sens fiind semnat de președintele Vladimir Putin. Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că vor fi convocați 300.000 de rezerviști, care vor efectua o pregătire de luptă înainte de a fi trimiși în zona operațiunii speciale. În plus, mobilizarea nu se derula într-o singură etapă, ”lucrurile urmând să se desfășoare în mod planificat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076