Hot News
Din mass-media română: Calistrat Atudorei in interviu cu dl. Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei
19/10
”În sfârșit, închidem cerul”. Ce a decis NATO să facă
19/10

MAE al Ucrainei: Cneazul Vladimir a dorit aderarea Kievului la UE

Foto: dzen.ru

Ministerul de Externe al Ucrainei a anunțat, într-o postare pe Twitter, că încă din secolului al X-lea, cneazul Vladimir a decis că Ucraina trebuie să adere la Uniunea Europeană. Dintotdeauna Ucraina și Europa au fost prietene, se precizează în comunicatul instituției, relatează RIA Novosti.

”În anul 988, cneazul Vladimir a convertit Rusia Kieveană la creștinism și a decis că noi trebuie să aderăm la UE”, scrie pe pagina MAE ucrainean.

Instituția a adăugat că Ucraina continuă să rămână angajată acestei idei și apără Europa de Rusia.

În mod regulat , politicieni și personalități publice ucrainene lansează declarații fantasmagorice pe teme istorice. Fostul șef al diplomației de la Kiev, Pavel Klimkim, a vorbit, spre exemplu, despre ”originile ucrainene” ale Rusiei și Republicii Belarus. Iar fostul președinte Petro Poroșenko a afirmat că fondarea Moscovei a fost ”o decizie pripită a cneazilor kieveni”. Iar primul președinte al Ucrainei, Leonid Kravciuk, a vorbit depsre ”întâlnirea” dintre Stalin și Hitler de la Lvov (întâlnire care nu a existat niciodată – n.r.). În opinia fostului deputat al Radei Supreme, Nadejda Savcenko, ucrainenii au fost ”individualiști” încă din secolele V-IV înaintea erei noastre. Conform teoriei cântăreței ucrainene Ruslana, rădăcinile compatrioților ei își au începutul în vechea civilizație sumeriană…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089