Hot News
Douglas McGregor: Armata Ucrainei a suferit pierderi totale
21/11
Senatorul Karasin, despre decizia de a interzice accesul lui Lavrov la Consiliul OSCE
21/11

„Mai puternice decât bombele atomice”: Experții turci, despre armele aducătoare de moarte ale Rusiei

Foto; heywownews.com

Racheta ”Sarmat” de producție rusească, cunoscută și sub numele de ”Satan-2”, este o nouă rachetă balistică grea, capabilă să atingă toate capitalele din Europa, scrie publicația Yeni Safak, citată de agenția Rambler.

Publicația turcă a descris racheta ca fiind o „armă mortală” capabilă să „lovească ținte aflate la capătul celălalt al lumii”. ”Sarmat se află, de asemenea, în raza de acțiune a SUA”, subliniază Yeni Safak. În articol se arată că ”Satan-2” este „de o sută de ori mai puternică decât bombele atomice pe care SUA le-au aruncat asupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

Conceptul sistemului ”Sarmat” se axează nu pe greutatea maximă a focoaselor lansate, ce pot fi distruse de sistemele de apărare antirachetă (ABM), ci pe echiparea chiar și cu un număr mai mic de focoase, pe deplasarea de-a lungul unor astfel de traiectorii și într-o astfel de manieră, care fac mult mai dificilă doborârea lor chiar și cu sisteme anti-rachetă avansate; tehnologia „bombardamentului orbital” încorporată în rachetă permite ca teritoriul inamic să fie lovit de-a lungul unei traiectorii suborbitale prin Polul Sud al Pământului, ocolind bateriile THAAD desfășurate.

Blocurile de luptă (focoase) hipersonice ghidate ”Avangard” (U-71) utilizate în sistemul ”Sarmat” oferă, de asemenea, pentru prima dată, posibilitatea de a utiliza rachetele balistice intercontinentale (ICBM) rusești și sovietice în războaie locale, conform strategiei „loviturii globale”, ce presupune că obiectivele strategice sunt distruse de energia cinetică a blocului de luptă/ (focos), fără a fi necesară folosirea unei explozii nucleare.

Se precizează că țările occidentale se gândesc cum să împiedice planurile liderului rus Vladimir Putin de a folosi această armă mortală.

Zilele trecute s-a anunțat finalizarea cu succes a programului de testare a sistemului de rachete strategice RS-28 ”Sarmat”, cu lansare din siloz. După primul test al rachetei, Putin a declarat că inamicii Rusiei trebuie să se gândească de două ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875083