Hot News
Volodin: Bugetul Rusiei pentru 2023-2025, cel mai dificil din cauza sancțiunilor
28/11
În Parlamentul Ucrainei se cere eliminarea Rusiei din Organizația Națiunilor Unite
28/11

Fost consilier american: Rusia poate distruge Ucraina într-o zi

Paul Craig Roberts/ Foto: cultureonthe offensive.com

Fostul consilier al Casei Albe din mandatul președintelui Ronald Reagan, Paul Craig Roberts, a declarat că Rusia are capacitatea de a distruge Ucraina într-o zi fără a folosi arme nucleare, informează agenția Rambler.

Într-o postare pe site-ul său oficial, funcționarul a precizat că o astfel de probabilitate a fost demonstrată de loviturile lansate de Rusia asupra infrastructurii Ucrainei. Potrivit lui Roberts, Moscova nu recurge la măsuri atât de drastice din considerente istorice.

„Timp de secole, Ucraina și populația țării au fost parte a Rusiei. Există numeroase căsătorii mixte. Kremlinul nu vrea ca la granițele ei să fie ruinele unei țări ajunse în sărăcie”, a explicat fostul oficial de la Casa Albă.

Roberts a subliniat că imaginea pe care americanii și europenii și-au format-o în legătură cu situația de acolo nu corespunde realității din cauza eforturilor mass-media occidentale de a crea aparența unei Rusii „perdante”.

Anterior, un reprezentant al Casei Albe a declarat că președintele Rusiei, Vladimir Putin, a reușit să împiedice planul Statelor Unite, care doreau să lase Moscova fără acces la Marea Neagră și Marea Mediterană. Roberts a mai spus că decizia liderului rus de a primi Crimeea și Sevastopolul în componența Rusiei, după referendumurile organizate acolo, a fost corectă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875077