Hot News
București: De Ziua Soldatului Necunoscut
03/12
Sluțki: Prin plafonarea prețului la petrol, UE își provoacă singură o criză
04/12

Macron: În viitor, Rusia ar trebui să primească garanții de securitate

Președintele Franței, Emmanuel Macron/ Colaj: politpuzzle.ru

Viitoarea arhitectură de securitate a Europei, după restabilirea păcii în Ucraina, ar trebui să includă garanții pentru Moscova, a declarat președintele francez Emmanuel Macron, într-un interviu acordat postului de televiziune TF1, relatează RIA Novosti.

El a precizat că are în vedere declarațiile lui Vladimir Putin despre faptul că NATO se apropie de granițele Rusiei, desfășurând armament care reprezintă o amenințare pentru ea. Potrivit lui Macron, această problemă va fi dezbătută în contextul discuțiilor despre restabilirea păcii în Ucraina.

„Trebuie să ne gândim că suntem pregătiți să facem după aceea, cum să ne apărăm aliații, statele membre ale alianței, și în același timp, cum să oferim Rusiei garanții de securitate când va reveni la masa negocierilor”, a declarat liderul francez.

RIA Novosti menționează că, la sfârșitul anului trecut, Rusia a publicat proiectele unui tratat cu SUA și ale unui acord cu NATO privind garanții de securitate. Moscova a cerut garanții juridice pentru refuzul Alianței de a se mai extinde spre Est, de a primi Ucrainei în cadrul Alianței și de a înființa baze militare în țările post-sovietice. Propunerile conțineau, de asemenea, o clauză privind nedesfășurarea de arme ofensive ale NATO în apropierea granițelor Rusiei și retragerea forțelor alianței din Europa de Est pe pozițiile din 1997.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875109