Hot News
Aviația rusă a primit un lot de avioane de luptă multirol Su-35S
05/12
Macron spune care este singura modalitate de a rezola conflictul din Ucraina
05/12

La Nikolaev, două fete au fost violate de mercenari polonezi

Foto: eadaily.ru

Poliția din Nikolaev a refuzat să deschidă dosare penale pentru violarea de către mercenari polonezi a două tinere, pentru că există indicația de la Kiev să nu fie luate în seamă acțiunile aliaților care luptă pentru regimul lui Volodimir Zelenski, a declart pentru RIA Novosti un activist al mișcării de rezistență din Nikolaev.

„Mercenarii polonezi circulă prin oraș cu mașini cu numere poloneze, comit fărădelegi, se îmbată, ne violează fetele. Apropo, știm despre două cazuri de viol. Împreună cu părinții lor, fetele au mers apoi la poliție, dar cei de acolo au ridicat, pur și simplu, din umeri, spunând că sunt apărătorii noștri, aliații noștri și că nu putem face nimic. Mai ales de la Kiev a venit ordin să se închidă ochii la tot ce săvârșesc aceste javre poloneze”, a spus interlocutorul agenției.

El a mai povestit că recentele declarații ale șefului administrației regiunii Nikolaev, Vitali Kim, despre întoarcerea familiei sale în oraș, nu coresponde realității.

„Fiul și soția lui Kim au venit pentru câteva ore, au făcut câteva fotografii, videoclipuri și au plecat”, a precizat activistul.

La sfârșitul lunii octombrie, același activist al mișcării de rezistență a declarat pentru RIA Novosti că la Nikolaev au sosit în masă mercenari din Georgia și Franța.

Despre prezența mercenarilor polonezi care luptă de partea regimului de la Kiev au vorbit în repetate rânduri militarii ruși. În special, la sfârșitul lunii noiembrie, Ministerul Apărării a anunțat lichidarea a cel mult 200 de luptători polonezi în Velikie Hutorî, din regiunea Harkov, și a peste 100 de mercenari ai „legiunii străine”, în Republica Donețk (DNR). În aceeași perioadă, în Republica Lugansk (LNR) s-a vorbit, cu referire la datele serviciilor de informații și din interceptări radio, despre pierderile colosale înregistrate în rândul soldaților polonezi nu departe de Kremennaia, Lisiciansk, Svatovo și pe alte direcții.

La mijlocul lunii noiembrie, Vladimir Rogov, membru al Consiliului principal al Administrației regiunii Zaporojie, a afirmat că numai în centrul regional (se află sub controlul armatei ucrainene – n.r.) numărul mercenarilor străini a depășit o mie, el indicând concret că acești oameni au venit din Georgia și Polonia. Rogov a mai spus că o concentrație semnificativă de mercenari polonezi a fost observată între orașele Pologhi și Gulaipole, precum și la sud de Orehovo, din regiunea Zaporojie.

Mercenarii polonezi participă la acțiuni militare de partea Ucrainei și pe alte direcții. Ministerul Apărării a anunțat că majoritatea străinilor care luptă împotriva armatei ruse sunt din Polonia.

Militarii ucraineni au relatat că un detașament mix format din agenți ai serviciilor speciale și luptători ai forțelor speciale poloneze au sosit, îmbrăcați în uniforme ucrainene și subordonați comandamentului NATO, în orașul Marganeț, din regiunea Dnepropetrovsk, pentru a-i identifica pe locuitorii orașului care ajută Rusia, a declarat pentru RIA Novosti, un reprezentant al structurilor de forță din Rusia.

La începutul lunii noiembrie, comandantul adjunct al unui pluton de artilerie cu indicativul ”Lena” a declarat pentru RIA Novosti că mercenarii polonezi care încercau să scape din încercuire au fost lichidați în regiunea Harkov.

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat, la începutul lunii noiembrie, că, la acel moment, în Ucraina veniseră peste 8000 de mercenari din mai mult de 60 de țări, grupurile cele mai numeroase provenind din Polonia, SUA, Canada, România și Marea Britanie, în ciuda faptului că în multe țări mercenariatul este interzis prin lege și urmărit penal. Peste trei mii de luptători străini fuseseră deja lichidați la acel moment, tot atâția s-au întors la casele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108