Hot News
Fiul lui Trump i-a răspuns dur lui Zelensky după ultima lui dispoziție
06/12
MAE rus: Nici nu se poate pune problema unui transfer al Centralei de la Zaporojie către o terță parte
06/12

A fost restabilită circulația pe porțiunea avariată și reparată a Podului Crimeii

Președintele Vladimir Putin traversează cu mașina Podul Crimeii/ Foto: kremlin.ru

Circulația pe banda dreaptă a autostrăzii de pe Podul Crimeii, avariată de explozia produsă în luna octombrie, a fost restabilită, a anunțat agenția TASS, citând biroul de presă al Direcției Federale a Drumurilor ”Taman”. Potrivit sursei citate, reluarea traficului după efectuarea lucrărilor rutiere pe respectivul tronson a avut loc la 5 decembrie, la ora 10:50.

La începutul lunii noiembrie, s-a anunțat că, pe podul din Crimeea, a fost finalizată montarea tuturor celor patru travee ale secțiunii rutiere, prăbușite, parțial, la 8 octombrie, după ce un camion a fost aruncat în aer, iar șapte cisterne ale unui tren de marfă au luat foc. La acea dată, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că atacul terorist a fost ordonat și executat de serviciile speciale ale Ucrainei.

Putin traversează cu mașina Podul Crimeii

Președintele Vladimir Putin a vizitat podul din Crimeea și a traversat personal cu mașina porțiunea reparată din autostrada avariată. În acest scop, șeful statului a ales un autoturism Mercedes, a circulat cu o viteză de 60-80 de kilometri pe oră și cu radioul setat pe postul Europa Plus.

El a fost însoțit de viceprim-ministrul Marat Husnullin, care i-a prezentat președintelui un raport privind lucrările de reparații.

Potrivit precizărilor sale, asamblarea tuturor structurilor s-a făcut chiar la locul reparației. Metalul a fost furnizat de la fabricile a trei mari producători ruși – din Tiumen, Kurgan și Voronej. Greutatea totală a construcțieii metalice a fost de 1.214 tone.

Husnullin a mai precizat că lanțul de aprovizionare cu metalul necesar a fost construit în întregime în mod manual, guvernatorii controlând zilnic producția fiecărei tone la fabricile din regiuni.

Podul Crimeii/Foto: TASS

În total, la lucrările de reparații au lucrat 500 de oameni, precum și trei macarale plutitoare, patru barje și aproximativ 21 de echipamente tehnice. S-a muncit fără oprire, 24 de ore din 24, chiar și pe timp de furtună, motiv pentru care a fost nevoie de cooptarea scanfandrilor, a adăugat vicepremierul.

La final, Putin a solicitat să fie reduse termenele pentru darea în funcțiune a căii ferate și ca restaurarea acesteia să fie finalizată până la mijlocul verii.

După cum a anunțat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, șeful statului a găsit timpul necesar pentru a sta de vorbă cu muncitorii. În contextul permanentelor amenințări din partea regimului de la Kiev, el a subliniat importanța deosebită a șoselei care face legătura între Crimeea și restul Rusiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093