Hot News
MAE rus: SUA și aliații lor au transformat Ucraina într-un poligon de testare a armelor
20/12
Planul lui Zelensky de a se adresa Congresului, considerat absurd
21/12

Newsweek: Arma invincibilă a Rusiei

Foto: Ministerul rus al Apărării

Rusia desfășoară cel mai recent sistem de luptă ”Avangard”, arma invincibilă a președintelui Vladimir Putin, scrie Khaleda Rahman într-un articol pentru publicația americană Newsweek, relatează Lenta.ru.

Se precizează că ”Avangard” a fost unul dintre cele câteva sisteme de arme avansate, anunțate de Rusia în martie 2018. Arma este capabilă să zboare cu o viteză de 27 de ori mai mare decât cea a sunetului și nu poate fi interceptată, se subliniază în articol. În discursul său din 2018, când a prezentat această armă, Putin a definit sistemul ”Avangard” ca fiind „invincibil”. El a subliniat că arma este absolut invulnerabilă pentru orice sistem de apărare antiaeriană și antirachetă.

Potrivit analiștilor militari, ”Avangard” are o rază de acțiune de peste 6.000 de kilometri și poate transporta o încărcătură nucleară sau convențională. De asemenea, arma poate zbura deasupra Antarcticii și să se poate apropia de partea continentală a SUA dinspre sud.

În decembrie, un al doilea regiment cu rachete balistice intercontinentale ”Avangard” cu propulsie hipersonică a fost plasat în serviciul de luptă în divizia Orenburg. Ministerul rus al Apărării a precizat că sistemul de rachete cu bloc hipersonic va completa eficient sistemele de arme ale Forțelor de rachete strategice.

Anterior, expertul militar Alexei Leonkov a declarat că blocul hipersonic rusesc ”Avangard” este proiectat în așa fel încât este imposibil să se anticipeze traiectoria sa de zbor. De asemenea, este imposibil să fie dezvoltată o rachetă capabilă să atingă o viteză de câteva zeci de ori mai mare decât viteza sunetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875153