Hot News
Sandu vrea armament modern pentru forțele armate ale țării
02/01
Națiunea politică rusă și-a demonstrat calitățile
02/01

Daniel Davis: Nu există scenarii ale unei victorii a Ucrainei asupra Rusiei

Foto: RIA Novosti

Ucraina nu are vreun scenariu conform căruia Kievul ar putea obține o victorie militară asupra Rusiei, a declarat locotenent-colonelul american în retragere Daniel Davis, citat de cotidianul Izvestia.

„Nu există un scenariu care să prezică o victorie a armatei ucrainene. Realitatea militară arată că Forțele Armate ale Ucrainei nu sunt dotate și echipate cu mijloacele necesare desfășurării unei ample operațiuni ofensive suficient de puternică pentru a alunga sute de mii de militari ruși din Ucraina”, a scris el într-un articol pentru publicația 19FortyFive.

Fostul militar a declarat că SUA nu trebuie să se implice în conflict ca participant direct, indiferent de cum va evolua situația.

„Forțele militare ale SUA nu trebuie atrase într-un mare război, dacă nu există o amenințare directă sau imediată la adresa securității noastre naționale sau a unui aliat din tratat. Doar dacă Congresul autorizează în mod oficial acest lucru sau declară război”, a precizat Davis.

Dar s-ar implica într-un conflict cu Rusia, Forțele Armate ale SUA ar slăbi, iar economia ar fi pusă sub semnul amenințării, a avertizat expertul.

Anterior, la 30 decembrie, editorialistul Jonathan Tobin a calificat, într-un articol pentru The Federalist, ca fiind nerealist obiectivul anunțat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, și anume de a recupera Crimeea și Donbassul. În opinia jurnalistului, astfel de aspirații nu vor duce decât la o escaladare a conflictului.

La rândul său, proferosul pentru relații internaționale de la Universitatea Harvard, Stephen Walt, a declarat, la 28 decembrie, că Washingtonul subestimează pericolul ca, în 2023, conflictul din Ucraina să conducă la un eșec. Potrivit spuselor sale, Ucraina nu va face decât să se confrunte cu noi distrugeri. În același timp însă este posibiliă desfășruarea de negocieri, deși este posibil ca ele să nu conducă la nici un rezultat.

Cu o zi mai devreme, la 27 decembrie, editorialistul Francis Sempa a scrie într-un articol pentru American Spectator că autoritățile americane au început să recunoască inevitabilitatea înfrângerii Ucrainei în conflictul cu Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093