Hot News
Națiunea politică rusă și-a demonstrat calitățile
02/01
Patriarhul Kirill a comparat misiunea Rusiei de astăzi cu victoria asupra „ciumei fascismului”
03/01

DNR a dezvăluit cauza atacului asupra orașului Makeevka din noaptea de Anul Nou

Clădirea Liceului profesional tehnic din Makeevka, în urma atacului/ Foto: RIA Novosti

Cauza atacului lansat în noaptea de Anul Nou asupra orașului Makeevka, din Republica Populară Donețk (DNR), a fost folosirea intensă de către militarii ruși a rețelei de telefonie mobilă, au anunțat organele de justiție ale DNR, relatează TASS.

„Conform datelor preliminare, racheta HIMARS a atins ținta din cauza utilizării intense de către militari sosiți în zonă a telefoanelor mobile. Cu ajutorul sistemului de recunoaștere ECHELON, inamicul a identificat activitatea rețelei de telefonie mobilă și locul unde se află abonații”, a explicat interlocutorul agenției.

În urma atacului cu rachetă lansat de formațiunile ucrainene asupra punctului de dislocare temporară a forțelor armate rusești din Makeevka, în DNR, au fost uciși 63 de militari ruși, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei.

Potrivit ministerului, în noaptea de Revelion, la ora 00:01, clădirea Liceului profesional tehnic a fost atacată de patru rachete HIMARS cu focoase explozive. Alte două proiectile au fost doborâte, a adăugat ministerul.

„Rudele și apropiații militarilor decedați vor beneficia de tot ajutorul și sprijinul necesar”, a asigurat ministerul.

1 Comment

  1. Adrian spune:

    Am toată încrederea că Rusia va riposta pe măsură, adică vor „adormi” zece naziști ucrainieni pentru fiecare soldat rus ucis !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089