Hot News
Putin le-a urat rușilor Crăciun Fericit
07/01
Lumea și-a luat adio de la actorul principal al scenei politice, din cauza Rusiei
08/01

Ministerul rus al Apărării: Rusia continuă să respecte încetarea focului, în ciuda atacurilor armatei ucrainene

Sediul Ministerului Apărării al Federației Ruse din Moscova/ Foto: TASS

Armata ucraineană continuă să lanseze atacuri, cu toate că Rusia a anunțat o încertare a focului, a declarat un reprezentant al Ministerulul rus al Apărării, transmite RIA Novosti.

Oficialul a amintit că gruparea unită a trupelor ruse respectă regimul de tăcere instituit de-a lungul întregii linii de contact din zona operațiunii speciale, regim care a intrat în vigoare pe data de 6 decembrie, la 12:00 și rămâne până la miezul nopții zilei de 7 ianuarie.

„Cu toate acestea, în ultimele 24 de ore, regimul de la Kiev a lansat atacuri de artilerie asupra localităților și a pozițiilor rusești”, a informat reprezentantul ministerului.

Astfel, pe direcția Krasnîi Liman, Forțele Armate ale Ucrainei au deschis de 11 ori focul din aruncătoare de mine, iar artileria a fost folosită de 51 de ori pe direcțiile Soledar, Avdeevka și Mariino. În regiunea Zaporojie, au fost înregistrate 31 de atacuri, iar pe direcțiile Herson și Krivoi Rog – 17.

În plus, Forțele Armate ale Ucrainei au tras peste 60 de proiectile de calibru mare asupra zonelor rezidențiale din Donețk și au lovit Makeevka cu rachete americane HIMARS.

„Toate pozițiile Forțelor Armate ale Ucrainei, de unde au fost lansate atacurile au fost anihilate de riposta trupelor ruse”, se precizează în comunicat.

În ciuda tututor acestor atacuri venite din partea Ucrainei, forțele armate ruse continuă să respecte încetarea focului până la ora 24:00, a subliniat Ministerul Apărării.

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a îndemnat la instituirea, în Ucraina, a unei încetări a focului de Crăciun. Președintele Vladimir Putin a dat instrucțiunile corespunzătoare trupelor ruse. Cu toate acestea, la Kiev propunerea de armistițiu a fost respinsă, iar Forțele Armate ale Ucrainei au tras intens în Ajunul Crăciunului și în ziua Nașterii Domnului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875110