Hot News
Ministerul Apărării a anunțat o operațiune de represalii pentru atacul Ucrainei asupra orașului Makeevka
09/01
Corneliu Vlad: Când se va termina războiul din Ucraina?
09/01

Un nou spectacol sinistru: Serviciile speciale ucrainene pregătesc o provocare antirusească

Foto: rusmk.ru

Partea ucraineană a pregătit din nou o provocare de amploare cu scopul de a acuza Forțele Armate ale Rusiei de comiterea unor crime de război, a anunțat Statul Major Interdepartamental de coordonare a răspunsului umanitar în Ucraina al Federației Ruse, într-o comunicat remis duminică spre publicare, relatează agenția TASS.

„Serviciile speciale ale Ucrianei au pregătit o nouă provocare de amploare împotriva Rusiei, menită să discrediteze Forțele Armate ale Rusiei și să-i acuze pe militarii ruși de comiterea, chipurile, a unor crime de război”, se arată în comunicat.

Se precizează că, în ajunul Crăciunului, reprezentanți ai Biroului de Stat de Investigații și ai Serviciului de Securitate al Ucrainei au exhumat mai multe morminte din cimitirele localităților Kozacia Lopani, Veliki Burluk, Șipovatoye și Hatnoe, din regiunea Harkov. Acolo fuseseră înmormântați localinici decedați din cauze naturale între 24 februarie și 6 septembrie 2022. „După exhumare, cadavrele cetățenilor ucraineni au fost și mai mult desfigurate și aruncate în gropi special pregătite la periferia așezărilor menționate pentru a crea o bază de dovezi false ale unor presupuse torturi și execuții ale civililor de către militarii ruși”, subliniază comunicatul.

În document se menționează că reprezentanți ai serviciilor speciale ucrainene și ai organelor de menținere a ordinii fotografiază și fac înregistrări video cu cadavrele cetățenilor ucraineni decedeți, imitând, totodată, activitatea unor „experți criminaliști” și alte „acțiuni procedurale” în prezența unor martori falși. În declarația emisă de Statul Major Interdepartamental de Coordonare se arată că, prin provocarea antirusească pregătită de SBU în regiunea Harkov, regimul de la Kiev va încerca să mențină atenția Occidentului și să-l convingă de necesitatea de a continua să acorde sprijin Ucrainei.

„Prin utilizarea acestor metode antiumane, regimul de la Kiev, pe fondul absenței oricăror succes pe câmpul de luptă, încearcă să mențină atenția publicului occidental și să convingă partenerii străini ai regimului de la Kiev de necesitatea de a continua să îl sprijine”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135