Hot News
Corneliu Vlad: Când se va termina războiul din Ucraina?
09/01
Bloomberg: SUA au adresat un nou avertisment Ucrainei în privința Rusiei
09/01

„Un vis”. Un ofițer american, entuziasmat de noua armă rusească

Drona de atac S-70B („Ohotnik”/Vănătorul)/ Foto: e-news.su

Rusia își va întări considerabil forțele sale armate cu ajutorul unei noi drone de atac de fabricație rusă, S-70B („Ohotnik”/Vănătorul), a scris Brent Eastwood, ofițer în retragere al armatei americane, într-un articol pentru 19FortyFive, relatează RIA Novosti.

După cum notează autorul articolului, „cea mai fascinantă” capacitate a acestui aparat zburător fără pilot de tip nou va fi regimul ”coechipier” ce presupune folosirea lui ca parte a unei unități de luptă comune cu avionul de luptă din generația a cincea Su-57.

„Acest concept de „coechipier” va include până la patru „Vânători” care vor zbura în fața avionului de luptă pentru avertizare, direcționare și pentru aplicarea de lovituri la sol”, a precizat publicația.

Potrivit expertului, S-70B va întâri avionul de luptă și îl va face „mai aducător de moarte”.

„O echipă de vis”, a exclamat fostul ofițer, exprimându-și admirația.

În plus, el a subliniat că printre misiunile ”Vănătorului” se vor număra nu doar distrugerea țintelor terestre, dar și războiul electronic, precum și colectarea de informații.

Referindu-se la caracteristicile dronei, Eastwood a precizat, de asemenea, că S-70B va fi echipat cu un motor de aviație turbojet AL-41F1 cu două circuite, care va asigura o rază de acțiune de până la șase mii de kilometri.

S-70B și Su-57 au fost testate împreună cu succes în 2019, se precizează în articol.

„Vânătorul” a fost dezvoltat la Biroul de Proiectare ”Suhoi”. Are o lungime de 14 metri, cu o anvergură a aripilor de 19 metri și o greutate la decolare de peste 20 de tone. Aparatul a fost creat după schema „aripa zburătoare”, cu utilizarea unor tehnologii și materiale care îi reduc vizibilitatea pe radare și amprenta termică.

Potrivit șefului corporației de stat Rosteh, Serghei Cemezov, producția în serie a dronelor de atac grele ”Vănătorul” pentru Ministerul Apărării va începe în 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091