Hot News
Kremlinul, despre declarațiile lui Nuland privind o posibilă relaxare a sancțiunilor
28/01
Din mass-media română: Inadecvata comunicare a Bisericii Ortodoxe Române
28/01

Analiștii au propus SUA măsuri pentru a pune capăt conflictului din Ucraina

Foto: rubaltic.ru

Grupul de reflecție american RAND Corporation a prezentat raportul „Cum evităm un război lung: politica SUA și traiectoria conflictului ruso-ucrainean”. Documentul a fost publicat pe site-ul organizației, relatează Lenta.ru.

Experții au analizat conflictul din Ucraina din punctul de vedere al intereselor naționale americane și au stabilit că prelungirea crizei este în dezavantajul Washingtonului.  Analiștii au propus ca Statele Unite să ia patru decizii pentru a rezolva situația. De exemplu, Washingtonul ar putea obliga Kievul să se așeze la masa negocierilor ca o condiție pentru a primi ajutor militar.

În plus, Statelor Unite li s-a propus să își asume responsabilitatea de a asigura securitarea Ucrainei și neutralitatea acestei țări. Washingtonul a fost, de asemenea, îndemnat să prezinte condițiile pentru relaxarea sancțiunilor împotriva Rusiei.

Comentând lucrarea celor de la RAND, Fiodor Lukianov, directorul științific al Clubului Valdai și redactorul șef al revistei ”Rusia în politica globală”, a calificat raportul ca fiind „cea mai mare pacifistă abordare posibilă a mainstream-ului actual, dar care nu reflectă conținutul acestui mainstream”.

„În privința modului în care Statele Unite pot influența rezultatul conflictului, există cea mai simplă abordare pe care Washingtonul nu o ia acum în calcul, și anume refuzul de a acorda Ucrainei ajutor de amploarea celui oferit în prezent”, a subliniat expertul.

Președintele american Joe Biden a decis să trimită în Ucraina un număr de 31 de tancuri Abrams. În plus, țara va livra muniție, piese de schimb și va oferi pregătire pentru echipajele ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098