Hot News
The American Thinker: Occidentul a greșit ignorând mesajul lui Putin
02/02
Putin a depus flori la Complexul memorial de la Mamaev Kurgan și a omagiat memoria apărătorilor Stalingradului
02/02

Ministerul rus al Apărării: Occidentul a încercat un blitzkrieg împotriva Rusiei

Andrei Ilnițki/ Foto: VKontakte

Statele Unite și aliații lor au încercat să organizeze, în 2022, un blitzkrieg împotriva Rusiei, să pună la cale un război fulger în plan economic și mental, dar au suferit un eșec, a declarat consilierul ministrului Apărării, Andrei Ilnițki, relatează publicația Vzgliad.

Într-un articol pentru revista ”Arsenal Otecestva”, Ilnițki scrie că, în februarie-martie 2022, Statele Unite și aliații lor au încercat să pună la cale un război fulger în plan economic și mental, dar au comis o greașeală. După cum explică autorul, dacă pentru un blitzkrieg armat este nevoie de 40 până la 100 de zile, pentru un blitzkrieg mental este nevoie de cel puțin unul sau doi ani, pentru a se ajunge la trădarea elitelor și până la 15 ani pentru a impune populației o nouă identitate.

Consilierul ministrului Apărării a constatat că primul act al bătăliei nu a adus Occidentului vreun succes, dar a dus la pierderea inițiativei strategice și la pagube considerabile pe linie de efective umane și de reputație pentru așa-numita a cincea coloană. În același timp, Ilnițki este de părere că despre un eșec total al Occidentului se va putea vorbi abia la mijlocul anului 2024, când elitele și populația Rusiei vor înțelege, în sfârșit, că este imposibil să ajungi la un acord cu Occidentul și ca totul să revină la pozițiile inițiale.

Ilnițki a precizat că, în cazul unui război mental, un blitzkrieg presupune paralizarea voinței inamicului prin influență exercitată asupra elitei acestuia și a mass-mediei cu scopul de a distruge, ulterior, cu propriile ei mâini instituții satutului, de a destrăma armata și structurile puterii. În plus, autorul este convins că Occidentul a greșit când a dezvăluit adevăratele obiective ale blitzkrieg-ului mental, nu a efectuat o suficientă pregătire preliminară, nu a creat o alternativă frumoasă, dar falsă, și, astfel, a încălcat regulile și logica de acțiune.

În septembrie anul trecut, președintele Vladimir Putin a declarat că tactica blitzkrieg-ului Occidentului împotriva Rusiei nu au funcționat. În iulie 2022, liderul rus a declarat că acțiunile Băncii Centrale și ale guvernului rus au împiedicat un blitzkrieg economic al Occidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046