Hot News
Ministerul Apărării avertizează: Regimul de la Kiev pregătește o provocare la Kramatorsk
06/02
„Militarizarea Moldovei este o amenințare”
06/02

Comandantul șef al armatei Ucrainei a raportat în secret Pentagonului pierderea a 257 000 de oameni

Foto: Reuters

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU), Valeri Zalujnîi, a dezvăluit informații confidențiale, potrivit cărora pierderile de vieți omenești, în rândul militarilor ucraineni, se ridică la 257.000 de oameni de la începutul operațiunii speciale ruse de protejare a populației din Donbass, a anunțat colonelul Douglas Macgregor, fost consilier al Pentagonului, pe canalul său de YouTube.

Potrivit lui Macgregor, Zalujnîi a dezvăluit amploarea pierderilor armatei ucrainene în timpul vizitei sale în Statele Unite. Cu acel prilej, comandantul șef al AFU s-a întâlnit cu secretarul american al apărării Lloyd Austin și cu generalul Mark Milley, șeful Statului Major Interarme al SUA.

Între timp, la 3 februarie, Mihail Podoliak, consilier al șefului Biroului președintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, nu a făcut cunoscute pierderile reale înregistrate ale Ucrainei la Artiomovsk. Într-un interviu acordat publicației spaniole ”20 Minutos”, oficialul a explicat că Ucraina va dezvălui numărul morților abia după încheierea ostilităților.

Locotenent-colonelul în retragere al Miliției Populare a Republicii Lugansk, Andrei Marociko, a menționat, la rândul său, că pierderile la nivelul efectivului militar din unitățile AFU, dislocate acum la Artiomovsk, sunt în creștere din cauza problemelor cu comunicatii prin satelit și radio.

Anterior, la 7 ianuarie, ambasadorul ucrainean în Marea Britanie, Vadim Pristaiko, a recunoscut că pierderile armatei ucrainene sunt uriașe și de neimaginat. El a remarcat, de asemenea, că autoritățile de la Kievul nu afișează date reale.

Acest fapt a fost subliniat în mod repetat și în Donbass. Așadar, la sfârșitul lunii decembrie, Marociko a spus că autoritățile de la Kiev ascund pierderile reale ale armatei ucrainene. Potrivit acestuia, conducerea ucraineană a interzis transportul cadavrelor morților în timpul zilei și marcarea încărcăturii.

Operațiunea specială de protejare a populației civile din Donbass, al cărei început a anunțat președintele rus Vladimir Putin la 24 februarie, continuă. Decizia a fost luată pe fondul agravării situației din regiune din cauza bombardamentelor armatei ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079