Hot News
Congresmenii americani i-au cerut lui Biden să înceteze a mai acorda ajutor Ucrainei
10/02
Film documentar ”Marele război. Stalingrad”, subtitrat în română (VIDEO)
10/02

„Toate cele bune”: Putin a comentat plecarea brandurilor de pe piața rusă

Foto: Youibe

Unele branduri străine pleacă de pe piața rusă și înregistrează pierderi mari, a declarat Vladimir Putin la ședință a Consiliului de supraveghere al Agenției pentru Inițiative Strategice, relatează RIA Novosti.

„După cum știți, multe dintre ele pleacă astăzi de pe piața noastră sub presiunea guvernelor lor – ei bine, toate cele bune. Dar pentru că pierd piața noastră, suferă pagube uriașe. Este alegerea și decizia lor”, a subliniat șeful statului.

Potrivit spuselor sale, companiile occidentale regretă plecarea din Rusia.

„Mulți dintre ei, pe unii îi cunosc personal, fac acest lucru fără nici o plăcere. Cine vrea să piardă o afacere care merge bine, în care s-au investit forțe, fonduri financiare? Problema nu sunt nici măcar banii – pur și simplu, mulți au pus suflet în ceea ce au făcut aici”, a explicat Putin.

Președintele a menționat că mediul de afaceri rusesc a făcut față situației după ce brandurile mondiale și-au încetat activitatea în țară.

„Cineva s-a gândit, probabil, că imediat totul se va prăbuși la noi, se va duce de râpă. Nu s-a întâmplat nimic de genul acesta. Nu s-a prăbușit nimic și nimic nu s-a dus de râpă. Companiile noastre, antreprenorii noștri preiau aceste întreprinderi sau chiar orientarea lor și continuă această muncă, chiar cu mare succes”, a spus Putin.

După cum a precizat șeful statului, mărfurile autohtone trebuie să devină obiect de mândrie națională și să cucerească piețe internaționale, să te limitezi la piața rusă fiind o variantă proastă. Concurența pe piețele externe este cea care va stimula întreprinderea să obțină un rezultat și mai bun.

După începerea operațiunii speciale din Ucraina, Occidentul a intensificat presiunea de sancțiuni asupra Moscovei. Unele țări au anunțat înghețarea activelor rusești, multe branduri au părăsit țara.

Vladimir Putin a definit politica de descurajare și slăbire a Rusiei o strategie pe termen lung a Occidentului. Potrivit acestuia, sancțiunile au dat o lovitură serioasă întregii economii mondiale, iar obiectivul principal al țărilor occidentale este înrăutățirea vieții a milioane de oameni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093