Hot News
Biden, despre omul invizibil pe care-l salută mereu
12/02
Mii de voluntari din diferite țări vor să lupte de partea Rusiei în cadrul operațiunii militare speciale
12/02

În China s-a cerut reconsiderea atitudinii față de SUA din cauza gazoductelor Nord Stream

Potrivit lui Seymour Hersh, scafandrii americani desfășoară operațiuni în interesul Statelor Unite în întreaga lume/ Foto: Marina Militară a SUA/ news.ru

Statele lumii ar trebui să-și reconsidere atitudinea față de Statele Unite în contextul atacurilor teroriste asupra gazoductelor Nord Stream 1 și Nord Stream 2, consideră editorialiştii ziarul chinez Huanqiu, informează agenția TASS.

Comunitatea internațională trebuie să exprime o reacție adecvată la ancheta jurnalistului american Seymour Hersh privind implicarea autorităților americane în acel incident, în pofida reticenței afișate de unele țări.

În articol se menționează că Washingtonul a plănuit în secret să arunce în aer conductele de gaz încă de la sfârșitului anului 2021 – cu mult înainte de începerea conflictului din Ucraina.

„În mai bine de nouă luni de dezbateri, Washingtonul s-a concentrat nu asupra posibilității de a arunca sau nu în aer gazoductele Nord Stream”, ci cum să nu lase în urmă nici o dovadă, motiv pentru care punerea în execuție a planului a fost minuțios gândită, fiind stabilit cu precizie cine, când și unde să facă acest lucru”, au subliniat jurnaliștii chinezi.

Odată cu aruncarea în aer a gazoductului Nord Stream, Washingtonul a distrus singurul pod rămas pentru a construi o securitate comună în Europa, cu scopul de a lega de SUA țările vest-europene pe fondul conflictului dintre Rusia și Ucraina.

În același timp, RIA Novosti a anunțat, cu referire la analize datelor din arhiva Flightradar24, că în perioada 8 iunie – 16 iunie, avioanele Germaniei și SUA, P-3 Orion și P-8 Poseidon, au survolat în mod regulat locurile viitoarelor explozii. În același timp, piloții au coborât aparatele de zbor la altitudini joase, oprind transponderele. Astfel, o parte din traiectoriile de zbor nu a fost înregistrată și nu se află în baza de date a portalului Flightradar24.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că concluziile lui Hersh ar trebui să facă obiectul unei investigații internaționale, relatează TASS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048