Hot News
Elveția nu vede de ce activele rusești ar trebui transferate Ucrainei
16/02
MAE chinez: Presa occidentală a dat în bâlbăială după articolul lui Hersh despre Nord Stream
17/02

În Republica Lugansk s-au găsit documente americane cu instrucțiuni pentru discreditarea Rusiei

Foto: VKontakte

Militarii Rosgvardia au descoperit în Republica Populară Lugansk (LNR) documente care confirmă implicarea SUA în destabilizarea situației din regiunile estice ale Ucrainei. Este vorba, în special, despre activitatea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), a declarat pentru agenția TASS serviciul de presă al Rosgvardia (Garda Rusă – n.r.).

„Pe teritoriul LNR, forțele speciale ale Rosgvardia au găsit dovezi ale activității sistemice depuse de structurile internaționale distructive ale Statelor Unite pentru destabilizarea situației politice din estul Ucrainei în perioada cuprinsă între anii 2014 și 2022. Este vorba, în special, de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID)”, se arată în comunicat.

Rosgvardia a precizat că documentele care au ajuns în mâinile luptătorilor forțelor speciale, prezintă instrucțiuni detaliate privind modul de organizare a acțiunilor de discreditare a Rusiei în ochii populației locale. „Această activitate s-a derulat inclusiv prin distribuirea de diferite materiale care denaturează tabloul real a ceea ce se întâmplă în Ucraina și care prezintă în mod intenționat Rusia ca țară agresoare. Șefii administrațiilor locale își bazau activitatea pe manuale și ghiduri metodologice publicate sub redacția reprezentanților Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională, precum și pe fondurile financiare ale acestei organizații”, precizează Rosgvardia.

În materialele didactice pentru cursurile de perfecționare a conducătorilor de administrații locale autonome se regăsesc invariabil capitole despre descentralizarea Ucrainei. „În activitățile cu tinerii au fost promovate valorile comunității LGBT sub masca ideilor de egalitate de gen. Activitatea USAID în LNR a fost confirmată și de administrația locală. Majoritatea covârșitoare a manualelor descoperite demonstrează în mod clar o incitare sistematică și deliberată la ură și discordie interetnică față de Federația Rusă. Materialele găsite de membrii Rosgvardia au fost predate autorităților competente”, a precizat Rosgvardia.

Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) a fost creată de guvernul american în 1961, la inițiativa lui John F. Kennedy. Oficial, ea oferă „ajutor umanitar de urgență și contribuie la prevenirea conflictelor în peste 100 de țări din întreaga lume” și face parte din structura guvernului federal american. În 2019, USAID a lansat programul antirusesc ”Combaterea influenței maligne a Kremlinului”. Oficial, fonduri financiare sunt alocate pentru „combaterea dezinformării” în spațiul mediatic, precum și pentru a „ajuta vecinii apropiați și îndepărtați ai Rusiei să își reducă dependența energetică și economică”. Practic însă, programul are rolul de a lupta împotriva mijloacelor de informare în masă din Ruisa care lucrează pentru publicul din străinătate.

Anterior, în timpul îndeplinirii misiunilor de luptă, membri ai Rosgvardia au găsit dovezi că observatorii OSCE au lucrat în interesul serviciilor speciale ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053