Hot News
Ambasadorul rus Valery Kuzmin: ”Afirmațiile părții române sunt nesustenabile și imposibil de dovedit”
22/02
MAE: Rusia va continua să respecte restricțiile cantitative din cadrul Tratatului START
22/02

Prigojin: 110.000 de soldați ucraineni au fost uciși în luptele cu ”Wagner”

Foto: VKontakte

De la începutul operațiunii militare speciale, în luptele cu Compania militară privată ”Wagner” au murit aproximativ 110.000 de soldați ucraineni, a anunțat omul de afaceri  și fondatorul Companiei, Evgheni Prigojin (în imagine), a cărui declarație a fost postată pe rețeaua Telegram de biroul său de presă, relatează Lenta.ru.

Potrivit spuselor sale, este vorba despre militari din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei (AFU) și din „alte structuri”.

A fost răspunsul pe care Prigojin l-a dat la întrebare privind pierderile înregistrate de ”Wagner”, estimate de guvernul american la 30.000 de persoane. „Într-adevăr, de la începutul operațiunii militare speciale există un mare număr mare de morți. Într-adevăr, sunt mai mult de 30.000. Cred că sunt în jur de 100.000-110.000, dar v-ați exprimat greșit. Ei au murit nu din rândurile companiei militare ”Wagner”, au murit pentru că au ajuns, ca inamic, pe pozițiile de luptă ale ”Wagner” „, a declarat antreprenorul.

În încheiere, Prigojin a subliniat că cei din ”Wagner” nu execută și nu îi lovesc cu barosul pe prizonierii de război. „Dacă veți ajunge la noi într-o companie veselă din guvernul american, poate ne vom gândi cum să folosim barosul”, a adăugat el, adresându-se jurnalistului care i-a pus întrebarea.

Anterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că, în ianuarie 2023, Kievul a pierdut peste 6.500 de militari. În aceeași perioadă, militarii ruși au distrus 26 de avioane, șapte elicoptere, 208 drone, 341 de tancuri și 40 de vehicule cu lansatoare multiple de rachete aparținând armatei ucrainene.

1 Comment

  1. Adrian spune:

    Dumnezeu să ajute Rusia și pe cei care o susțin, victorie până la capăt !
    De când am descoperit acest site (aproape un an), nu am ratat niciun articol.
    Nu știu câți mai sunt cei care iau în serios propaganda mincinoasă și abjectă
    a majorității presei sau a „gorniștilor” invitați prin emisiuni !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874980