Hot News
Putin, despre stabilitatea economică și politică a Rusiei
21/02
Ambasadorul rus Valery Kuzmin: ”Afirmațiile părții române sunt nesustenabile și imposibil de dovedit”
22/02

Putin, despre nivelul de dotare a forțelor de descurajare nucleară ale Rusiei

Foto: TASS

Nivelul de dotare a forțelor de descurajare nucleară ale Rusiei cu cele mai noi sisteme depășește 90%, a anunțat președintele Vladimir Putin în mesajul său adresat Adunării Federale, scrie Izvestia.

„Vreau să subliniez că la baza următorilor noștri pași în direcția consolidării armatei și flotei, a dezvoltării actuale și viitoare a Forțelor Armate trebuie să stea, fără îndoială, experiența reală de luptă dobândită în timpul operațiunii militare speciale. O experiență extrem de importantă pentru noi, putem spune mai mult – absolut de neprețuit”.

Șeful statului a subliniat că ”forțele de descurajare nucleară ale țării sunt dotate în proporție de 91,3% cu cele mai noi sisteme” și că Rusia trebuie să atingă un nivel calitativ la fel de înalt la toate componentele Forțelor Armate.

„Vom implementa activ cele mai avansate tehnologii care vor asigura o creștere a potențialului calitativ al armatei și marinei militare. Am dezvoltat astfel de modele de arme și tehnică militară pe fiecare direcție. Multe dintre ele sunt semnificativ superioare prin caracteristicile lor versiunilor similare din țările străine”, a menționat liderul rus.

El a adăugat că fabricile rusești, birourile de proiectare, echipele de cercetare angajează, astăzi, atât specialiști cu experiență, cât și din ce în ce mai mulți tineri, talentați, calificați, care-și doresc să facă descoperiri, care cred în tradițiile făuritorilor ruși de arme și sunt gata să facă totul pentru victorie.

La începutul discursului, Putin a spus că cu cât armele care sosesc în Ucraina vor avea o rază mai lungă de acțiuni, cu atât mai departe va fi nevoită Rusia să împingă trupele ucrainene de granițele sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089