Hot News
Moldova începe să rupă acordurile cu țările CSI
25/02
Sondaj FOM: Majoritatea rușilor apreciază pozitiv activitatea lui Putin
25/02

Al Mayadeen a evaluat răspunsul Rusiei la războiul occidental

Foto: Reuters

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat decizii economice și strategice reușite pentru a răspunde la un război occidental, consideră editorialistul Ilyas Farhat într-un articol pentru publicația libaneză Al Mayadeen, relatează Lenta.ru.

Farhat a declarat că Occidentul a mizat pe prăbușirea economiei Rusiei și a promovat un război informațional. În opinia sa, Putin a folosit cu succes resursele energetice, în special gazul, ca instrumente pentru stabilizarea cursului rublei. Jurnalistul a apreciat că nivelul de patriotism din Rusia a crescut puternic, la fel ca și cota de susținere a președintelui rus.

Jurnalistul a adăugat că Rusia a răspuns în două rânduri la invaziile occidentale – de către Napoleon Bonaparte și Adolf Hitler. Potrivit acestuia, Moscova a făcut față adversarilor datorită superiorității sale strategice. El a admis că Rusia va învinge Occidentul în Ucraina datorită aceluiași avantaj.

„Este foarte posibil ca mult așteptata reglementare a situației să se producă în cazul epuizării Ucrainei și a Occidentului, în frunte cu SUA, dar pentru asta acțiunile militare trebuie să fie duse în continuare”, a conchis Farhat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068