Hot News
Operațiunea militară specială a împiedicat Ucraina să rupă în bucăți Donbassul
25/02
Hersh nu exclude riscul dezintegrării NATO din cauza gazoductelor Nord Stream
26/02

MAE rus: Rusia avertizează Ucraina și țările NATO în legătură cu mișcări aventuriste în Transnistria

Sediul central al MAE rus din Moscova/ Foto: media-mill.ru

Ministerul de Externe al Rusiei a publicat o declarație în legătură cu pregătirea unei provocări militare împotriva Transnistriei. În document se subliniază că orice agresiune militară a Kievului în această regiune va fi percepută ca un atac la adresa Rusiei și va primi un răspuns corespunzător, scrie Rambler.ru.

„Ne pronunțăm cu consecvență pentru rezolvarea tuturor problelor pe cale politică și diplomatică. În plus, nimeni nu trebuie să pună la îndoială faptul că Forțele Armate ale Federației Rusie vor răspunde în mod adecvat la provocarea regimului de la Kiev, dacă va exista, până la urmă, o astfel de acțiune”, se arată în textul declarației.

Potrivit diplomaților, orice acțiune care reprezintă o amenințare la adresa securității rușilor care locuiesc în Transnistria, a membrilor contingentului rus de menționere a păcii, a soldaților Grupului Operativ al Forțelor Ruse și a depozitelor militare din localitatea Kolbasna va fi considerată, conform dreptului internațional, ca un atac împotriva Rusiei.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a observat o concentrare semnificativă de efective militare și tehnică de luptă ale Forțelor Armate ale Ucrianei în apropierea frontierei ucraineano-transnistrene, unde s-a constatat, de asemenea, o desfășurare de unități de artilerie și o intesificarea a zborurilor aviației militare ucrainene.

În acest context, Ministerul rus de Externe a avertizat SUA, NATO și autoritățile ucrainene să nu se lanseze în acțiuni aventuriste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093