Hot News
Fostul consilier al Pentagonului Macgregor: Mercenarii polonezi au pierdut 2.500 de oameni în Ucraina
27/02
În Donbass, a fost creat un batalion „Bogdan Hmelnițki” din prizonierii de război ucraineni
27/02

În Ungaria, atacul asupra Nord Stream a fost calificat drept un act terorist

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto/ Foto: Reuters

Ministrul maghiar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut ca exploziile de pe Nord Stream să fie considerate drept un atac terorist. Citat de RIA Novosti, el a declarat că Budapesta solicită o anchetă cuprinzătoare asupra sabotajului care a avut loc pe gazoductele.

Potrivit lui Szijjarto, ceea ce s-a întâmplat la Nord Stream este scandalos. El a subliniat că este prima dată când un obiectiv atât de important este atacat.

„Și un astfel de atac, în principiu, ar trebui să fie considerat un act terorist. Și susținem o anchetă cuprinzătoare, profundă, structurată și detaliată a ceea ce s-a întâmplat”, a îndemnat ministrul.

Szijjarto a menționat că, indiferent de inițiatorul anchetei, Ungaria va sprijini orice tip de procedură care va ajuta să ”înțelegem cine a făcut-o și de ce”.

Pe 8 februarie, jurnalistul american Seymour Hersh, laureat al Premiului Pulitzer, a publicat o anchetă în care a acuzat Statele Unite că au organizat atacurile asupra Nord Stream 1 și Nord Stream 2. Potrivit acestuia, scafandrii americani, sub pretextul de a efectua exerciții, au plantat explozibili pentru a organiza sabotaj pe conducte.

1 Comment

  1. Mitel Gîrleanu spune:

    ușor ușor se dovedește ce era de mult știut : Yankeii sunt teroriști ,și ar trebui judecați odată și odată , să răspundă pentru toate crimele săvârște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148