Hot News
RT: Fostul mercenar McIntyre a dezvăluit unitățile implicate în torturarea prizonierilor
01/03
„Vreți să muriți?” Mesajul unui agent american pentru Polonia
02/03

Putin și Sobianin au inaugurat, la Moscova, o nouă linie circulară de metrou

Foto: moskvichi.net

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au inaugurat linia Bolșaia Kolțevaia (BKL, Marea linie circulară) a metroului din Moscova. Șeful statului a participat la ceremonie prin intermediul unei legături video, a cărui transmie a fost asigurată de Kremlin, relatează cotidianul RBС.

Au fost date în exploatare ultimele nouă stații – „Mariina Roșcia”, „Rijskaia”, „Sokolniki”, „Tekstilșciki”, „Peciatniki”, „Nagatinski Zaton”, „Klenovîi bulvar”, „Kașirskaia” și „Varșavskaia”. Serviciul de presă al metroului din Moscova a declarat pentru RBC că accesul la noua linie de metrou va fi gratuit pentru pasageri timp de cinci zile de la inaugurare.

Marea linie circulară a metroului din Moscova/ Foto: 1520today.ru

„Îi felicit pe moscoviți și pe locuitorii din Regiunea Moscovei pentru acest eveniment minunat”, a declarat președintele. Putin le-a mulțumit tuturor celor care au participat la construcția liniei ”Bolșaia kolțevaia”, un proiect de mare necesitate și care, potrivit liderului de la Kremlin, a fost realizat într-un termen foarte scurt.

Cu o lungime de 70 km, BKL a devenit cea mai mare linie circulară de metrou din lume, depășind-o pe cea din metroul capitalei chineze, Beijing (lungime – 57 km), a precizat Putin. De pe noua linie pasagerii pot face trecerea către 20 de stații situate pe 11 linii radiale ale metroului moscovit, trei stații de pe Cercul Central și către 13 stații aflate pe principalele linii diametrale. De asemenea, este asigurată trecerea către 11 stații de cale ferată.

Potrivit președintelui, planurile pentru realizarea unei asemenea linii circulare de metrou au existat „de foarte mult, din perioada sovietică”, dar o lungă bucată de timp au rămas pe hârtie. ”Nu foarte demult, tuturor li se citea groaza în ochi când se gândeau și discutau despre transportul în comun al unui oraș imens”, a reamintit Putin.

Sobianin a menționat că BKL este „cel mai mare și mai dificil proiect din istoria construcției metroului”. Primarul a adăugat că „la acest proiect a lucrat întreg potențial și întreaga economie a orașului Moscova”.

Prima secțiune a BKL a fost inaugurată în februarie 2018, odată cu deschiderea stațiilor Petrovski Park, ȚSKA, Horoșevskaia, Șelepiha și Delovoi Țentr, iar stația Saviolovskaia a intrat în funcțiune în luna decembrie a aceluiași an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875102