Hot News
Europa recunoaște: Importurile rusești au revenit la indicatorii din 2020
06/03
Europa și-a sacrificat industria
07/03

„Ultima întâlnire cu Putin”. Când a decis Kievul să intre în război cu Rusia

Foto: AP

Ucraina a decis să se pregătească pentru un conflict cu Rusia după ce președintele Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Paris, în decembrie 2019, a declarat secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Aleksei Danilov (în imagine), la postul de televiziune ”24 kanala”, informează RIA Novosti.

„Dacă nu ne pregăteam, nu am fi avut cu siguranță rezultatul pe care îl avem acum, noi cu dumneavoastră. Pot să spun: aparatul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare a început să se pregătească pentru aceste procese după decembrie 2019, după vizita efectuată de președintele țării noastre la Paris, unde a avut loc prima și ultima întâlnire cu președintele Putin”, a spus el.

Cei doi șefi de stat s-au întâlnit în 2019, la Paris, unde s-a desfășurat summitul ”formatului Normandia”. Tot atunci, Putin a avut și întâlniri bilaterale – cu Zelenski, cu președintele francez, Emmanuel Macron, și cu cancelarul german, Angela Merkel.

În Occident s-a afirmat în repetate rânduri că Acordurile de la Minsk, menite să rezolve conflictul din Ucraina pe cale pașnică, au fost văzute de Washington, Bruxelles și Kiev ca o modalitate de a câștiga timp pentru a pregăti armata ucraineană pentru un război cu Rusia. A spus-o fostul cancelar german Angela Merkel, declarație susținută, ulterior, de fostul președinte francez, Francois Hollande.

Liderul rus Vladimir Putin a recunoscut ulterior că aceste afirmații l-au surprins, deoarece conta pe dorința sinceră a Europei de a consolida pacea și de a evita o confruntare militară în Ucraina.

Kremlinul a menționat că mărturisile Ucrainei, Germaniei și Franței cu privire la pregătirea unei soluții militare în Donbass nu au făcut decât să confirme corectitudinea deciziei președintelui Vladimir Putin de a lansa o operațiune specială, scrie Vzgliad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875069