Hot News
Sondaj: 80% dintre ruși au încredere în Putin
11/03
The Hill: Trei greșeli ale Occidentului care vor fi fatale pentru Ucraina
12/03

Ministerul rus al Apărării a dezvăluit numele participanților ucraineni la programele biologice ale SUA

Foto: sev.tv

În programele biologice militare ale Statelor Unite au participat reprezentanți ai puterii ucrainenii și companii private, a anunțat Igor Kirillov, șeful Trupelor de apărare împotriva radiațiilor, a armelor chimice și biologice din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, citat de agenția RIA Novosti.

Șeful Trupelor de apărare împotriva radiațiilor, a armelor chimice și biologice din cadrul Forțelor Armate ale Rusiei, general-locotenentul Igor Kirillov/ Foto: rossaprimavera.ru

„Ministerul rus al Apărării a prezentat deja numele participanților la programele biologice militare ale SUA <…> Astăzi dorim să completăm această listă cu reprezentanți ai instituțiilor de stat și ai companiilor private ucrainene implicate în realizarea programelor biologice militare americane”, a spus oficialul rus la o conferință de presă.

Astfel, șeful Centrului de Sănătate Publică, Vladimir Kurpita, a condus cooperarea specialiștilor ucraineni cu Agenția de Reducere a Amenințărilor (DTRA), structură a Pentagonului, și a organizat, de asemenea, colectarea de probe biologice de la cetățeni ucraineni și expedierea lor în străinătate.

Serghei Morgun, șeful Direcției sanitar-epidemiologice a armatei Ucrainei, este unul dintre cei care au pus la punct interacțiunea dintre Ministerul Apărării al Ucrainei și DTRA. El a fost unul dintre șefii proiectului UP-8, supervizând cercetarea hantavirusului.

După cum a precizat Kirillov, Morgun l-a înlocuit în funcție pe Serghei Litovka, care a coordonat efectuarea, pe soldați ucraineni, a unor teste periculoase pentru viață și sănătate, în cadrul cercetărilor privind virusul febrei Congo-Crimeea și hantavirus.

În programele de cercetare americane a fost atrasă și Irina Demcișina, șefa laboratoarelor de referință ale Centrului de Sănătate Publică din cadrul Ministerului ucrainean al Sănătății. Ea a fost intermediar cu organizațiile contractante ale Pentagonului, Black&Veatch și Metabiota, supervizând implementarea proiectelor DTRA, seriile UP și TAP.

În plus, în noua listă se regăsesc: Denis Muzîka, director adjunct pentru cooperare internațională la Institutul ucrainean de medicină veterinară experimentală și clinică, el fiind cel care a dus la îndeplinire cea mai mare parte a cercetărilor în cadrul proiectului UP-4; managerul financiar și fiscal al Black&Veatch, Larisa Pekarska, care s-a ocupat de finanțarea proiectelor DTRA în Ucraina, precum și de actele legate de Black&Veatch.

Printre numele făcute publice se numără și managerul Metabiota pentru proiecte de cercetare și implementare de programe în fosta Uniune Sovietică, Natalia Mihailovskaia, care a lucrat cu Muzîka la proiectele UP-4, UP-9, UP-10 și la întocmirea rapoartelor finale; dar și Igor Lozinski, șeful laboratorului pentru infecții focale naturale de la Institutul ucrainean de cercetare în domeniul epidemiologiei și igienei din cadrul Universității Naționale de Medicină din Lvov, care a supravegheat modernizarea laboratorului pentru cercetări biologice militare.

Kirillov a declarat că Ministerul rus al Apărării deține date despre peste o sută de participanți la programe biologice cu dublă utilizare. În prezent, Comisia de Investigații verifică implicarea a peste zece cetățeni americani și mai mulți angajați ai Ministerului ucrainean al Apărării.

În plus, sub pretextul reducerii riscurilor, Kievul continuă să coopereze cu Pentagonul în privința agenților patogeni periculoși precum antraxul, variola, ciuma și agenții patogeni Ebola, a mai spus Kirillov. El nu a exclus ca Ucraina și SUA să planifice o provocare pentru ca apoi să arunce întreaga responsabilitate asupra Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061