Hot News
„Ascultați-l pe Putin cu atenție”. Îndemnul adresat rușilor de un agent american
13/03
Protestatarii din Chișinău au dat un ultimatum autorităților
13/03

MAE rus, despre acordul privind cerealele: Exportul de produse agricole rusești, blocat de sancțiunile Occidentului

Purtătoarea de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: Serviciul de presă al MAE Rus/ TASS

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat, comentând situația actuală a acordului privind cerealele, că până acum au fost puse în mod eficient în practică doar prevederile vizând partea ucraineană a înțelegerii, în timp ce exporturile agricole rusești sunt blocate de sancțiunile impuse de Occident, relatează RT, citând un comunicat postat pe siteul MAE rus.

Potrivit ministerului, nu s-au purtat negocieri cu partea rusă privind prelungirea inițiativei de la Marea Neagră.

„Constatăm că, până în prezent, a fost pusă în mod eficient în practică doar partea ucraineană din acord, în timp ce exporturile de produse agricole rusești continuă să fie blocate ca urmare a sancțiunilor unilaterale occidentale”, a subliniat Zaharova.

Anterior, secretarul general al ONU, António Guterres, a făcut apel la prelungirea acordului privind cerealele după 18 martie.

MAE rus a declarat că este timp ca SUA și alte țări occidentale să înceteze jocul cu cartea alimentelor și să nu mai saboteze acordul privind cerealele: cea mai mare parte a cerealelor din Ucraina merge la prețuri de dumping pentru hrana pentru animale către UE, nu către cele mai sărace state.

Ministerul a declarat că acordul privind cerealele nu funcționează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057