Hot News
Rusia a distribuit la ONU corespondența cu țările care investighează cazul Nord Stream
15/03
Putin: Statele Unite au fost interesate ca Nord Stream să sară în aer
15/03

Putin: Rusia a propus Danemarcei să verifice existența altei bombe la gazoductul Nord Stream

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, într-un interviu acordat jurnalistului Pavel Zarubin, de la postul de televiziune ”Rossia 1” (în imagine), că Moscova a propus autorităților daneze să verifice dacă pe gazoductul Nord Stream nu există încă un dispozitiv exploziv, relatează RT.

Președintele a precizat că, la 30 de kilometri de locul unde s-au produs exploziile la cele două gazoducte, o navă a companiei Gazprom a descoperit la un alt punct de joncțiune a conductelor un pilon care poate fi antena altui dispozitiv exploziv.

Potrivit șefului statului, în acest sens, Moscova ar dori să obțină permisiunea autorităților daneze pentru efectuarea investigațiilor necesare. Putin consideră că o asemenea procedură de verificare ar putea fi realizată împreună cu Danemarca, „sau și mai bine, prin formarea unui grup internațional de experți și pirotehniști”.

„Iar dacă este necesar, se poate proceda și la neutralizarea dispozitivului exploziv, dacă este acolo, desigur”, a subliniat Putin, citat de TASS.

El a adăugat că, la solicitarea Rusiei autoritățile daneze au dat un „răspuns vag”, că „ei singuri trebuie să se gândească la asta”.

Putin a catalogat o tâmpenie versiunea conform căreia Nord Stream a fost aruncată în aer de activiștii ucraineni.

Reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a declarat că, la ONU, Consiliul de Securitate trebuie să adopte de urgență o rezoluție privind înființarea unei comisii independente care să investigheze exploziile de la Nord Stream.

Explozii pe cele două fire ale sistemului de gazoducte Nord Stream 1 și 2 au avut loc pe 26 septembrie 2022, în apropiere de insula daneză Bornholm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135