Hot News
Scot Ritter: La înșelătoria americanilor privind ABM, Putin a răspuns cu rachete ”Avangard”
16/03
A fost găsită drona americană căzută în Marea Neagră
17/03

Antonov a comparat îndemnul unui senator american cu o declarație de război

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov/ Foto: RIA Novosti

Un atac al Statelor Unite asupra unui avion rusesc în spațiul aerian neutru va fi considerat de Moscova ca o declarație de război, a spus pentru agenția TASS ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, relatează publicația RBC.

A fost reacția diplomatului la propunerea senatorului american Lindsey Graham de a doborî avioanele rusești când se apropie de obiective  americane în spațiul aerian internațional.

„Îndemnurile unor legiuitori ies din cadrul bunului simț. Un atac deliberat asupra unui avion rusesc în spațiul aerian neutru este nu doar o infracțiune, conform dreptului internațional, dar și o declarație deschisă de război celei mai mari puteri nucleare”, a declarat Antonov.

Diplomatul a menționat că o confruntare directă între Rusia și Statele Unite „ar fi radical diferită de război proxy, prin intermediari purtat de la distanță de americani în Ucraina împotriva noastră”. „Sunt, cei din Capitoliu, pregătiți să-i supună riscului unui război nuclear total pe cetățenii americani, întreaga comunitate internațională? Răspundeți, distins senator!” – a adăugat ambasadorul.

Propunerea lui Graham a venit după ce o dronă americană MQ-9 Reaper s-a prăbușit în largul coastelor Crimeii. Comandamentul european al Forțelor armate americane a declarat că drona a fost agățată de avionul rusesc Su-27, după care a trebuit să fie scufundată. Ministerul Apărării al Rusiei a declarat că drona zbura în apropierea graniței, cu încălcări. Ministerul a subliniat că Su-27 nu a intrat în contact cu drona și nu a folosit arme.

O zi mai târziu, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a calificat acțiunile avioanelor de luptă rusești împotriva dronei americane drept „neintenționate”. „După toate probabilitățile, a fost rezultatul incompetenței crase a unui dintre acești piloți ruși”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091