Hot News
Armata Ucrainei a desfășurat un crematoriu mobil lângă Artiomovsk
17/03
Politician francez acuză SUA și suspectează Norvegia de implicare în exploziile de la Nord Stream
18/03

Peskov a reamintit că, pentru Rusia, deciziile CPI sunt lovite de nulitate din punct de vedere juridic

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Simpla ridicare a problemei privind o posibilă arestare a președintelui rus este revoltătoare și inacceptabilă, a declarat, vineri, Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin, transmite agenția REGNUM.

La fel ca multe alte țări, Rusia nu recunoaște jurisdicția Curții Penale Internaționale de la Haga, iar astfel de decizii sunt lovite de nulitate pentru Rusia din punct de vedere al dreptului, a adăugat Peskov, adresându-se jurnaliștilor.

Potrivit informațiilor anterioare, Curtea Penală Internațională a anunțat, pe 17 martie, că a emis mandate de arestare pe numele președintelui Rusiei, precum și pe cel al Avocatului Poporului pentru Copii din Rusia, Maria Lvova-Belova, pentru „crime de război din Ucraina”.

Deciziile Curții Penale Internaționale de la Haga nu au nici o semnificație pentru Rusia, inclusiv din punct de vedere juridic, întrucât țara nu este parte la Statutul de la Roma și nu poartă obligații în temeiul acestuia, a subliniat, la rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, într-o postare pe canalul ei de pe rețeaua Telegram.

1 Comment

  1. dan deleanu spune:

    CPI ar fi trebuit sa emita o asemenea decizie pentru presedintii americani G, W Bush , B. Obama ( uciderea miilor de civili iraqieni. libieni, afgani, palestinieni, sarbi ) V . Zelensky ( asasinarea propriului popor ,)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875199