Hot News
Sondaj: 86% dintre ruși sunt conviși că reunificarea Crimeii cu Rusia a fost corectă
19/03
Putin: Practic, Rusia nu folosește arme hipersonice în operațiunea militară specială
20/03

Putin: NATO vrea să-și mențină dominația și să păstreze o ordine mondială unipolară

Foto: zmaps.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a scris într-un articol pentru publicația chinezească Rénmín Rìbào, despre intenția NATO de a-și menține dominația și de a păstra o ordine mondială unipolară, scrie Izvestia.

Potrivit liderului rus, provocată și alimentată cu sârguinciozitate de Occident, criza din Ucraina reprezintă, astăzi, cea mai frapantă, dar în nici un caz singura manifestare a intențiilor de a-și menține dominația pe arena internațională și de a păstra o ordine mondială unipolară.

El a adăugat că Alianța Nord-Atlantică încearcă să confere activităților sale o acoperire globală, „vizând pătrunderea în regiunea Asia-Pacific”.

Președintele Rusiei a mai spus că unele forțe depun eforturi insistente de fărâmițare a spațiului comun eurasiatic într-o rețea de „cluburi exclusive” și blocuri militare, ale căror acțiuni vizează „descurajarea dezvoltării țărilor noastre”, precum și știrbirea intereselor lor.

„Cu toate acestea, nimeni nu va putea realiza acest lucru”, a subliniat Putin.

În articol, Putin a menționat că actuala vizită a președintelui chinez, Xi Jinping, în Rusia este un eveniment semnificativ care reafirmă natura specială a parteneriatului ruso-chinez.

El a mai declarat că Rusia este deschisă la o soluționare politică și diplomatică a crizei ucrainene, dar „viitorul procesului de pace depinde exclusiv de disponibilitatea pentru o discuția serioasă, ținând cont de realitățile geopolitice actuale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078