Hot News
Fost consilier CIA: Înfrângerea Kievului va fi o catastrofă pentru SUA
25/03
Germania indică un posibil vinovat de suspendarea negocierilor dintre Rusia și Ucraina
26/03

Jurnaliștii occidentali au dezvăluit adevărul despre Legiunea internațională a armatei Ucrainei

Foto: ruposters.ru

Jurnaliștii de la The New York Times au anunțat că Legiunea internațională a Forțelor Armate ale Ucrainei numără doar 1.500 de oameni, nu 20.000, așa cum susțin autoritățile de la Kiev. Ziariștii au reușit să dezvăluie adevărul despre efectivul acestei unități în cadrul unei investigații proprii legate de activitatea ei, relatează Rambler.ru.

„Inițial, oficialii ucraineni s-au lăudat că au reușit să recruteze pentru Legiune 20.000 de voluntari, dar în realitate cifra este considerabil mai mică. Organizația numără, în prezent, aproximativ 1.500 de membri, spun oamenii care sunt informați despre situația reală. Recrutarea s-a împotmolit”, relatează jurnaliștii de la The New York Times în articolul lor.

De asemenea, ei au stat de vorbă cu foști membri ai Legiunii Internaționale, care au recunoscut că au falsificat date din biografia lor pentru a putea intra în această structură. Unii dintre ei au declarat că dețin experiență de luptă dobândită în acțiuni de partea Statelor Unite, experiență care, de fapt, nu a existat, alții au fost ajutați să intre în serviciu de un pretins stagiu efectuat în diferite unități speciale.

Jurnaliștii americani precizează, totodată, că, pentru verificarea datelor, partea ucraineană nu a consumat mai mult de 10 minute pentru fiecare om. Din această cauză, o lungă perioadă de timp, una dintre pozițiile de conducere a Legiunii a fost ocupată de un cetățean al Poloniei, condamnat, anterior, în Ucraina pentru încălcarea regulilor de manipulare a armelor. Pe durata serviciului în Legiune, respectivul individ a furat muniție, potrivit jurnaliștilor, și a hărțuit femei. Venit în Ucraina pentru a face ordine în organizație, instructorul ”s-a adâncit în haos”, după cum scrie The New York Times.

Anterior, mercenarul britanic Joseph MacDonald a vorbit despre operațiunile de luptă din Ucraina. El a avertizat că participarea la acestea nu este o sarcină ușoară și că voluntarii străini care s-au alăturat forțelor armate ucrainene dezertează în masă de teama atacurilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089