Hot News
Moscova a publicat conceptul actualizat de politică externă a Federației Ruse. Ce spune documentul
01/04
Johnson i-a cerut președintelui Putin să-i acorde cetățenie rusă
02/04

Viktor Orban: UE, gata să discute trimiterea unor forțe de menținere a păcii în Ucraina

Foto: oboz.info

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat că țările membre ale Uniunii Europene ar putea demara curând discuții privind trimiterea unor trupe de menținere a păcii în Ucraina, relatează cotidianul Izvestia.

Într-un interviu acordat postului de radio Kossuth, șeful guvernului de la Budapesta a precizat că, acum, membrii UE intenționează să negocieze pe această temă, care a fost tabu până recent. Orban a menționat că problema trimiterii, „sub o formă sau alta a unor trupe de tipul celor de menținere a păcii” ar putea fi legitimă în rândul membrilor Uniunii.

Politicianul a amintit, de asemenea, că în urmă cu un an a existat o dispută dacă pot fi trimise arme letale în Ucraina.

„Și atunci, și acum ungurii au spus că nu. Dar au oscilat și țările occidentale. Acum nu asta este problema. Acum, problema vizează doar tancuri sau câte avioane sau obuze cu conținut de uraniu sau trupe”, a spus Orban.

Vineri, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că problema trimiterii de către UE a unor forțe de menținere a păcii în Ucraina este un subiect potențial foarte periculos.

În aceeași zi, speakerul Parlamentului Ungariei, Laszlo Kever, a spus că țările NATO și UE pot fi considerate participante cu drepturi depline la conflictul ucrainean, deoarece furnizează arme Kievului. În același timp, el a subliniat că Alianța Nord-Atlantică și Uniunea Europeană nu luptă direct în Ucraina.

Pe 28 februarie anul trecut, Uniunea Europeană a ridicat interdicția privind furnizarea de arme convenționale și letale către Kiev. Atunci a fost pentru prima dată când UE a trimis acest tip de armament în valoare totală de 450 de milioane de euro.

În aceeași zi, Peskov a declarat că decizia Uniunii Europene de a livra arme Ucrainei va deveni un factor extrem de periculos și destabilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091