Hot News
Din mass-media română. ”Adevărul”: Refugiații ucraineni primesc ultimatumuri să părăsească locuințele
02/04
Zaharova a răspuns declarațiilor SUA cu privire la pericolul care îi amenință pe jurnaliștii americani
02/04

Un militar american îl numește pe Zelenski ”dăunător” și explică obiectivul Rusiei

Foto: mk.ru

În conflictul din Ucraina, Rusia face o „dezinsecție” și luptă împotriva regimului de ”dăunători” al lui Volodimir Zelenski, a declarat veteranul militar și scriitorul american, Noctis Draven, relatează RIA Novosti.

Noctis Draven/ Foto: 24newnews.ru

„Rusia nu încearcă să cucerească Ucraina, ci să o elibereze de Occident. Rusia vede Ucraina ca mijloc de luptă împotriva dăunătorilor, pentru că dacă vreți să scăpați de gândacii sau șobolanii din casă, nu dărâmi toată casa, ci alungi dăunătorul”, a scrie el pe Twitter.

Draven a subliniat, de asemenea, că Rusia deține un număr semnificativ de arme nucleare. Potrivit spuselor sale, Moscova a căutat un compromis sub forma unei Ucraine neutre și a refuzului Kievului de a adera la NATO, dar a fost forțată să acționeze altfel din cauza agresiunii Kievului.

Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina pe 24 februarie 2022. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind „protejarea oamenilor, care, timp de opt ani, au fost supuși la abuzuri, bombardamente și genocid de către regimul de la Kiev”. În acest scop, a spus el, se intenționează „demilitarizarea și denazificare Ucrainei”, aducerea în fața justiției a tuturor criminalilor de război responsabili de „crimele sângeroase împotriva civililor” din Donbass.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057