Hot News
Szijjártó a comentat situația cu ancheta privind Nord Stream
04/04
Bloomberg: Yuanul a înlocuit dolarul american, devenind cea mai tranzacționată monedă din Rusia
05/04

Lavrov: Uniunea Europeană a ”pierdut” Rusia

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: MAE rus

Țările europene au declarat deschis că Rusiei trebuie să-i fie aplicată o înfrângere strategică, astfel că Moscova nu mai consideră Uniunea Europeană drept o asociație prietenoasă, a declarat ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat publicației ”Argumenî i faktî” și postat pe site-ul MAE rus.

Potrivit șefului diplomației ruse, însăși Uniunea Europeană este de vină pentru deteriorarea relațiilor bilaterale și pentru „pierderea” Rusiei. În ciuda acestui fapt, Moscova este, totuși, pentru un dialog egal.

„Dacă europenii abandonează la un moment dat cursul lor anti-rus și optează pentru un dialog reciproc respectuos cu Rusia, vom lua în considerare propunerile lor”, a spus Lavrov.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    UE nu poate fi considerată prietenă pentru nimeni. Păcat că țările membre nu-și dau seama sau nu le pasă. UE nu face decât să impună reguli și restricții în ,,casa” altora. Nu căutați prietenia lor și bucurați-vă că sunteți un stat suveran, nu vasal!

  2. Museanu spune:

    Acest comentariu nu corespunde realitatii . Majoritatea din tarile europena nu au de ce sa considere Rusia un pericol . Istoria nu trebuie uitata dar noi traim in prezent si trebuie sa reusim sa pastram bunele relatii create in timp si sa promovam PACEA . PARE UTOPIC CUVANTUL PACE dar este tot cea ce ne asigura linistea familiei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875018