Hot News
„Lăsați morții în pace!” O acțiune de susținere a Ucrainei i-a îngrozit pe britanici
09/04
În timpul ocupării cu forța a unui lăcaș de cult al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a murit unul dintre atacatori
09/04

FT: Italia intenționează să revizuiască tranzacția de vânzare a rafinăriei Lukoil din cauza intervenției SUA

Foto: RIA Novosti

Autoritățile italiene intenționează să revizuiască tranzacția de vânzare a celei mai mari rafinării de petrol din țară, combinatul ISAB, care aparține companiei ruse Lukoil. Decizia a fost dictată de „îngrijorările” SUA, scrie Financial Times, citat de Gazeta.ru.

„Lukoil a încheiat un acord de vânzare a rafinăriei ISAB din Italia companiilor G.O.I. Energy și Trafigura, în luna ianuarie a acestui an. ISAB deține în Italia un mare complex petrochimic, în care intră o rafinărie, o instalație de gazeificare și o centrală electrică.

Se preconiza ca tranzacția să fie finalizată până la 31 martie, dar acest lucru nu s-a întâmplat încă.

„…compania rusă Lukoil a fost de acord să vândă rafinăria siciliană ISAB companiei GOI Energy, o filială recent creată a grupului cipriot de investiții directe Argus”, reiese din articolul din FT.

Potrivit informațiilor furnizate de publicație, tranzacția este evaluată la 1,5 miliarde de euro, partea rusă neprezentând nici o cifră. În același timp, SUA s-au declarat ”îngrijorate” că un „fond puțin cunoscut din Cipru” devine cumpărătorul rafinăriei, potrivit ziarului. Prin urmare, potrivit surselor ziarului, Roma petrece acum timp suplimentar „pentru a examina detalii importante”. În plus, spun acestea, a durat ceva timp după ce SUA au adresat Italiei o cerere neoficială de a confirma că Rusia nu are nici o legătură cu achiziționarea rafinăriei.

Departamentul de Stat al SUA a refuzat orice comentarii pe această temă. Potrivit unui purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, Lukoil și operațiunile sale italiene nu intră sub incidența sancțiunilor americane. În același timp, purtătorul de cuvânt a declarat că „orice tranzacție care implică active energetice rusești” ar trebui să fie analizată cu atenție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082