Hot News
Hristos a înviat! Slujba solemnă de Paște. În direct de la Moscova (VIDEO)
15/04
La Moscova se desfășoară festivalul ”Darul de Paște”
16/04

Putin i-a felicitat pe creștinii ortodocși de Paște

Președintele rus, Vladimir Putin, participând la Slujba solemnă de Paște de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii ruși care sărbătoresc Paștele.

„În această sărbătoare de primăvară, cu un sentiment de profundă satisfacție, vreau să subliniez activitatea constructivă, cu adevărat ascetică, a Bisericii Ortodoxe Ruse și a altor confesiuni creștine, menită să păstreze foarte bogata noastră moștenire istorică și culturală, să rezolve probleme sociale cheie, să consolideze instituția familiei, educarea tinerilor, armonizarea relațiilor interreligioase și interetnice. Biserica a fost mereu alături de popor, împărtășind, împreună, bucurii și greutăți. Iar astăzi, în fața provocărilor grave, se implică activ în acțiunile de binefacere și de caritate, ajutând oamenii să găsească un sprijin spiritual puternic”, se spune în felicitarea președintelui, publicată pe site-ul Kremlinului.

„Minunata și iubita de toată lumea Sărbătoare de Paște le dă credincioșilor speranță, inspiră gânduri și fapte bune și servește la afirmarea unor idealuri și valori morale înalte în societate”, a scris Putin.

Președintele Federației Ruse l-a felicitat de Paște pe Patriarhul Kiril al Moscovei și Întregii Rusii.

„În zilele de Paște, credincioșii trăiesc fericire și bucurie sinceră, bucuria de a se alătura tradițiilor paterne, transmise din generație în generație. Aș dori să-mi exprim profunda recunoștință pentru munca dumnevoastră ascetică neobosită menită să păstreze valorile eterne – istorice, spirituale și morale, ale familiei, să educă și instruiască tineretul”, se arată în mesaj.

„De mulți ani, cuvântul dumneavoastră pastoral înțelept servește la consolidarea societății, îndemnând la milă, bunătate și dreptate, ajutând oamenii să găsească un sprijin spiritual puternic. Astăzi, când ne confruntăm cu provocări grave, acest lucru este deosebit de important”, a scris Putin.

Președintele Vladimir Putin, împreună cu primarul Moscovei, Serghei Sobianin, au participat la slujba de Paște de noapte de la Catedrala Mântuitorului Hristos din Moscova. Slujba de rugăciune solemnă a fost săvârșită de Preafericitul Părinte Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    De la aproape 1800 km depărtare de Moscova, transmit și eu domnului președinte Vladimir Putin să aibă parte de sărbători binecuvântate alături de cei dragi, de sănătate și mult spor în toate. Apreciez prestanța și bunăvoința de a sărbători Învierea Domnului în mijlocul poporului rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875038