Hot News
Viceprim-ministrul Poloniei: Opoziția și jumătate din Europa vor îmbunătățirea relațiilor cu Rusia
02/05
Șoigu a declarat că armata Ucrainei a pierdut peste 15.000 de oameni în ultima lună
03/05

Duma de Stat: Proiect de lege privind prime federale pentru căsnicii jubiliare

Foto: TASS

Deputații Camerei Inferioare a Parlamentului Rusiei lucrează la elaborarea unui proiect de lege federal privind acordarea unor prime bănești pentru căsniciile jubiliare, a declarat pentru Rossiiskaia gazeta Iaroslav Nilov, șeful Comisiei pentru muncă, politică socială și veterani din Duma de Stat, vicepreședinte al grpului parlamentar al Partidului Liberal Democrat (LDPR) și autor al proiectului de lege.

„Este un foarte important și necesar proiect de lege. Juriștii lucrează deja la el. Noi propunem ca soții care au trăit într-o căsnicie o anumită perioadă de timp să poată primi aceste prime. Plățile ar trebui acordate celor care au trăit împreună peste 15-20 de ani. Apoi, pentru a 30-a, 40-a, 50-a aniversare a vieții conjugale și așa mai departe. Iar primă trebuie să primească fiecare soț. De exemplu, în cazul unei căsnicii de 15 ani, fiecare soț va primi 15.000 de ruble. Au trăit împreună 50 de ani, fiecăruia i se acordă 50.000 de ruble. În același timp, trebuie prevăzut un coeficient sporit pentru regiunile nordice. De asemenea, primele pot fi majorate în funcție de numărul de copii care s-au născut pe durata căsniciei sau au fost adoptați”, a explicat deputatul. El a adăugat că cetățenii vor putea cheltui acești după bunul lor plac, pentru vacanță, cadouri făcute unul celuilalt, pentru a merge la restaurante și așa mai departe.

Prevederea privind acordarea de prime pentru căsnicii jubiliare ar putea fi introdusă în Legea maternității și copilăria sau, după cum a precizat parlamentarul, va fi elaborată o lege specială de sprijinire a familiilor din Federația Rusă.

Imediat ce proiectul de lege va fi gata, va fi trimis spre analiză la guvern, care avizează fiecare inițiativă legislativă.

Iaroslav Nilov a precizat, de asemenea, că noul proiect de lege va fi dedicat memoriei lui Vladimir Jirinovski, fondatorul LDPR, care a condus partidul fără întrerupere timp de 30 de ani și care toată viața a fost un susținător al valorilor familiei.

În prezent, astfel de prime pentru căsnicii jubiliare se acordă în aproximativ 20 de regiuni ale țării. Fiecare regiune poate stimula în mod de sine stătător persoanele care sunt căsătorite mai mult de un deceniu.

În regiunea Moscovei, spre exemplu, este prevăzută o plată unică pentru soții care sărbătoresc jubileul unei vieți trăite împreună. Pentru a intra în posesia banilor, trebuia depusă din timp o cerere la Centrele multifuncționale pentru servicii municipale și de stat (MFȚ). Acum este suficient ca cererea să fie completată electronic pe portalul regional „Gosuslugi” (servicii de stat). Pentru confortul vârstinicilor, cererea poate fi depusă de un reprezentant – acest lucru trebuie specificat la completarea formularului electronic.

La Sankt-Petersburg, valoarea acestor prime este de: 50.000 de ruble – la aniversarea a 50 de ani de viață conjugală; 60.000 de ruble – pentru 60 de ani de căsnicie; 70.000 de ruble – pentru 70 de ani de viață împreună.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cred că este o lege bine venită, spre susținerea familiei, o recompensă pentru cei care au ales să-și fie alături la bine și la rău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091