Hot News
Occidentul este îngrozit de amenințarea reprezentată de Ucraina
10/05
Corneliu Vlad: Politica Europei Unite față de Rusia este scindată
10/05

Zaharova a comentat declarația Kievului despre gestul imoral al liderilor CSI

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, Maria Zaharova/ Foto: TASS

Regimul de la Kiev atrage deja întreaga populație nu doar în hărțuire și segregare nazistă, dar și în activități teroriste, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe, Maria Zaharova, comentând reacția MAE ucrainean la prezența liderilor CSI la Parada Victoriei de la Moscova, catalogată drept un ”gest imoral”, relatează RIA Novosti.

Potrivit informațiilor, anterior, pe 9 Mai, liderii Armeniei, Republicii Belarus, Tadjikistanului, Turkmenistanului, Uzbekistanului, Kârgâzstanului și Kazahstanului au asistat la Parada Victoriei de la Moscova, prezența lor în Piața Roșie fiind catalogată de Kiev „un gest imoral și neprietenos” în privința Ucrainei.

Comentând această declarație, Zaharova a constatat că „au uitat să-i întrebe pe naziști”. Vorbind despre „moralitate”, ea a amintit că agenția ucraineană de presă UNIAN a organizat recent un sondaj în rândul cititorilor, rugați să aleagă pe care dintre liderii opiniei publice ruse ar dori să-i vadă ca următoare victime ale unui atac terorist, după Daria Dughina, Vladlen Tatarski și Zahar Prilepin. Potrivit unui reprezentant al MAE, pe „lista pentru execuție” se aflau jurnaliștii Dmitri Kiselev, Margarita Simonian, Vladimir Soloviov, Anton Krasovski, Serghei Mardan și Semion Pegov. Zaharova a menționat că până în prezent, la acest sondaj au participat aproximativ 50.000 de persoane.

„Iată un spectacol atât de sângeros. Unul de rutină, în stilul Kievului”, a scris ea pe canalul rețelei Telegram.

Reprezentanta Ministerului Afacerilor Externe a menționat că țările occidentale și structurile internaționale nu au reacționat în niciun fel la această acțiune a mass-media ucrainene, ce contravine regulilor de comportament general valabile.

„Nu pentru asta au fost crescute aceste jeguri abrutizate. Alta creatură nemernică american va scăpa basma curată. Chiar, precum și în acest caz, când este vorba de incitare directă la comiterea de atacuri teroriste”, a spus ea.

Zaharova a amintit cum în al Treilea Reich se alcătuiau ”liste cu dușmanii dați în căutare”, care includeau oameni din lumea artei, a culturii, științei, politicieni, ce trebuiau lichidați înainte de toate. Potrivit Mariei Zaharova, autoritățile ucrainene au mers și mai departe, atrăgând societatea nu doar în hărțuire și segregarea nazistă, dar și în activități teroriste. În concluzie, Zaharova a subliniat că, astfel, „elevul și-a depășit profesorul”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acele sondaje în rândul cititorilor din Ucraina, cât și ,,listele pentru execuție” sunt de cea mai joasă speță! Prin urmare, cine sunt adevărații teroriști, cine sunt urmașii naziștilor? Nu cumva hoțul strigă: ,,Hoțul”? Autoritățile ucrainene își implică propriul popor în acțiuni criminale. Nici Occidentul și nici o altă structură internațională nu va reacționa și nu va lua nici o atitudine în această privință. Sunt pe aceeași minte, creierul lor e setat la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093