Hot News
General rus, despre încercările Kievului de a ataca Moscova pe 9 mai
12/05
Din mass-media română: Principiul domniei legii este puternic subminat chiar în Europa!
12/05

Ministerul rus al Apărării: Rachetele ”Kinjal” nu pot fi interceptate cu sistemul ”Patriot”

MiG-31, cu racheta ”Kinjal”/ Foto: Ministerul rus al Apărării

Declarațiile părții ucrainene despre interceptarea unei rachete ”Kinjal” nu corespund realității, deoarece interceptarea ei cu ajutorul sistemului de apărare aeriană ”Patriot” este imposibilă, a declarat o sursă de rang înalt din Ministerul Apărării al Rusiei, relatează publicația Vzgliad.

Prin astfel de declarații, regimul de la Kiev încearcă să prezinte o dorință drept realitate, a comentat interlocutorul agenției TASS.

Potrivit explicațiilor sale, viteza de zbor a rachetei hipersonice „Kinjal” depășește limitele regimului de luptă ale sistemelor de rachete antiariene furnizate Ucrainei de Occident. Nici obuzele ”Patriot” nu sunt capabile să ajungă din urmă racheta ”Kinjal”, a adăugat el.

Pe ultima etapă de zbor, „Kinjal” realizează o manevră antirachetă, după care efectuează o apropiere „aproape verticală” de țintă, ceea ce exclude interceptarea rachetei cu ajutorul sistemelor de apărare aeriană, a concluzionat sursa publicației Vzgliadd.

Despre doborârea rachetei ”Kinjal” a scris presa ucraineană, informație dezmințită, ulterior, de un reprezentant al forțelor aeriene ale armatei Ucrainei. Ceva mai târziu însă, ministrul ucraiean al Apărării, Aleksei Reznikov, a declarat că Forțele Armate ale Ucrainei au doborât, totuși, o rachetă hipersonică.

Expertul militar Iuri Knutov a subliniat, într-un interviu pentru ziarul Vzgliad, că Statele Unite inflamează cu bună știință informațiile false despre racheta ”Kinjal”, încercând, astfel, să pună în valoare eficiența extraordinară a sistemelor lor de apărare aeriană.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Sunt niște mincinoși care dezinformează lumea asta ignorantă. Un om care nu citește, care nu gândește, este foarte ușor de manipulat. Se înfoaie și Ucraina ca un curcan ațâțat de SUA. No, dar și măgarul are patru picioare, dar nu e cal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091