Hot News
Ministerul rus al Apărării: O rachetă ”Kinjal” a distrus, la Kiev, o stație radar și cinci lansatoare de rachete Patriot
18/05
România a trimis, în secret, Ucrainei clone ale lansatoarelor rusești ”Grad” și obuziere D-20
19/05

MAE rus a dat un ultimatum acordului cerealier

Sediul central al MAE rus din Moscova/ Foto: RIA Novosti

Dacă cererile Rusiei nu vor fi îndeplinite până pe 17 iulie, acordul cerealier nu va mai fi prelungit, a atras atenția Ministerul de Externe al Rusiei, informează Ura.ru.

„Să repetăm cele cinci obiective care trebuie rezolvate: reconectarea Rosselhozbank la SWIFT; furnizarea de piese de schimb; deblocarea logisticii de transport și a asigurărilor; repornirea conductei de amoniac Togliatti-Odessa și „dezghețarea” activelor companiilor rusești. Fără îndeplinirea acestor cerințe, acordul [privind afacerea cu cereale] va fi reziliat după 17 iulie”, a informat instituția pe site-ul său oficial. S-a precizat că în cazul nepunerii în practică a înțelegerilor, nici nu poate fi vorba de vreo prelungire a ”inițiative la Marea Neagră”.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a precizat că Rusia a luat decizia de a prelungi „acordul de la Marea Neagră” pentru 60 de zile, informează Life. El a subliniat că acordul a fost prelungit pentru că s-au înregistrat progrese în negocierile cu părțile implicate în acord. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a explicat că acordul a fost prelungit pentru că s-a înțeles că aceste două luni vor fi decisive. El a precizat că prelungirea acordului cerealier nu are legătură cu evenimentele politice interne din Turcia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Foarte bine! Până nu se rezolvă cele cinci obiective ale Rusiei, niet prelungire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875181